Rok 2020 je teprve ve své polovině a už ho ovlivnily dvě nepříjemné události. Nejprve globální pandemie koronaviru razantně změnila plány vydavatelských společností i vývojářů a postarala se například o zrušení videoherního veletrhu E3 v Los Angeles. Když už se vše začalo vracet do běžných kolejí, přišla nešťastná smrt George Floyda a masivní protesty ve Spojených státech amerických. Kvůli nim bohužel Sony odsunula prezentaci PlayStation 5 her, která se měla uskutečnit dnes večer, CD Projekt RED odložil prezentaci Cyberpunku 2077 z 11. 6. na 25. 6. a IGN o tři dny zdrželo začátek Summer of Gaming - ten místo 5. 6. startuje 8. 6.

Bohužel to není vše. V sobotu se měla konat také tradiční PC Gaming Show a novinka Future Games Show. Obě akce byly shodně přesunuty na příští týden, aby dostaly prostor jiná témata. Na PC Gaming Show a Future Games Show se můžeme nově těšit 13. 6. Nadále platí, že by tuto sobotu měl proběhnout Paradox Insider a Guerrilla Collective.

Kvůli odkladu PC Gaming Show si počkáme na první ukázku z očekávaného remaku Mafie a na novinky od společností Intel, Epic Games, Tripwire Interactive, Frontier, Merge, Humble Bundle, Guerrilla Collective nebo Perfect World. Předpokládá se, že se na akci striktně zaměřenou na počítače ukáže i Microsoft.

Future Games Show 2020 je pod záštitou magazínu GamesRadar a má nám představit více než 30 různých her od firem jako Curve Digital, Deep Silver, Devolver Digital, Hi-Rez Studios, Merge Games, Raw Fury, Red Thread Games, Square Enix, Team17, TeamKill Media, tinyBuild a Walkabout Games. Od všech se máme dozvědět vzrušující zprávy, včetně titulů pro PS5 a Xbox Series X. Celou akcí nás provedou Nolan North a Emily Rose. Krom toho nás čeká i něco o mobilech a streamovacích platformách. Jedním z lákadel je Sherlock Holmes: Chapter One.

SONY BRZY OZNÁMÍ DATUM PREZENTACE PS5 HER

Sony byla nucena odložit plánovanou prezentaci PlayStation 5 her. Fanoušci modrých konzolí se ale už brzy mají dozvědět nové datum vydání. K jeho odhalení by mohlo dojít ještě tento týden a celá akce by mohla proběhnout v průběhu příštího týdne.

Více o náhradách za E3 2020 najdete v našem detailním přehledu.