Aktualizace: Tak to vypadá, že se můžeme na předváděčku her pro PlayStation 5, která byla původně naplánovaná na 4. 6., zase přestat těšit. Před chvílí totiž Sony oficiálně potvrdila odložení na neurčito.

Z oficiálního prohlášení vyplývá, že si společnost aktuálně nemyslí, že je vhodná doba na oslavy a chtějí dát prostor „důležitějším hlasům”. Jinými slovy to vypadá, že důvodem odložení eventu jsou aktuální (a stále eskalující) nepokoje v Americe, ke kterým se pomocí Twitteru sama Sony jenom pár hodin zpátky vyjádřila tím, že stojí na straně občanů bojující za život a práva, resp. že podporují hnutí #BlackLivesMatter.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Tak to konečně máme oficiálně. 4. 6. se uskuteční zhruba hodinový stream Sony, který nám představí „budoucnost hraní” - next-gen tituly, které budeme moci s vydáním konzole ke konci letošního roku hrát.

Ukázali jsme vám technické specifikace, ukázali jsme vám nový ovladač DualSense, ale co by to bylo za vydání konzole bez her?” láká prezident Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, na oficiálním blogu.

Proto jsem nadšen, že se s vámi brzy podělíme o první pohledy na hry, které budete moci po vydání PlayStationu 5 hrát. Hry, které ukážeme, reprezentují to nejlepší v [herním] průmyslu od inovativních studií po celém světě. Studií menších i větších, novějších i starších, jež tvrdě pracovaly na hrách, které ukáží potenciál [našeho nového] hardwaru.

Takže pro pořádek ještě jednou - k představení nových her dojde ve čtvrtek 4. 6. ve 22:00 našeho času. A co za hry uvidíme? Šušká se především o nových projektech od Santa Monica (pokračování God of War), Guerrilla Games (pokračování Horizon: Zero Dawn) a Insomniac Games (nový Spider-Man). Vidět bychom ale mohli i third-party tituly. Na případné odhalení vzhledu samotné konzole - včetně například ceny - si ještě budeme muset počkat. Také jste mimochodem zaregistrovali ve videu výše ten černý DualSense?

My se v redakci rozhodně nemůžeme dočkat, přičemž od nás můžete samozřejmě tradičně čekat český stream (viz video níže) a následně i novinkový souhrn zde na webu.