Společnosti Two Point Studios a Sega dnes oznámily třetí díl série Two Point. Po správci nemocnice a univerzity se stanete kurátorem a správcem muzea. Za úkol budete mít navrhnout a zdokonalit muzea s cílem vytvořit pro návštěvníky dokonalý zážitek.

„Spolupracujte s odborníky na dalekých výpravách za novými exponáty a probouzejte nadšení z nových objevů, abyste přilákali davy návštěvníků lačnících po vědomostech. Ohromit je můžete jedině prvotřídní a informacemi nadupanou zábavou. Zapomínat ale nesmíte ani na zabezpečení exponátů, čistotu místností, spokojenost personálu... a držení děti dostatečně daleko od dinosauřích kostí,“ dočteme se v popisku.

Klíčová je také údržba vystavovaných předmětů. Zatímco se odborníci vydávají za dobrodružstvím, tak jako správce a kurátor máte na starost řízení personálu a zajišťování toho, aby exponáty a muzeum zůstaly v netknutém stavu. A kdyby vám nestačily starosti s masožravými kytkami, tak jsou tady zloději, kteří mají snad ještě větší nutkání dotýkat se exponátů.

Navrhování muzea má být zcela v režii hráče. Navrhnout bude možné tematicky zaměřené místnosti, které provedou návštěvníky celou výstavou. Zapomenout byste neměli ani na charismatického odborníka, který vaše návštěvníky seznámí s exponáty. Hodit se bude také dostatek informací o vystavěných věcech a krásná výzdoba.

Two Point Museum je ve vývoji pro PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC. Datum vydání odhaleno nebylo. Ještě připomínáme, že předchozí dva díly byly v předplatném Game Pass, tak uvidíme, zda se do předplatného Microsoftu dostane i tahle hra. Mimochodem, na Steamu teď probíhá výprodej; Two Point Hospital a Two Point Campus stojí jen 5,99€ eur za kus. Pokud byste chtěli obě hry, tak jsou v balíčku za 11,02€, případně v kolekci s dodatečným obsahem za 37,88€.