Anthem. Kdo by o letošním průseru EA a BioWare ještě neslyšel. A kdyby přece jen někdo, tak tu mám stručný popis situace: oznámení - velké očekávání - velké oči - vydání - bum. Anthem měl mimo uspokojení fanoušků looter shooter her také napravit reputaci vývojářů, kteří po neúspěšném Mass Effect: Andromeda potřebovali určitou vzpruhu. Ale ani tentokrát to nevyšlo, ba co víc, dopadlo to ještě hůř než předtím.

Rozzuření a skeptičtí stávající hráči si Anthem například na redditu nadále slušně podávají a přišlo i na přání, aby hra byla definitivně prohlášena za mrtvou. BioWare sice slíbilo vše špatné napravit, ale nevypadá to, že by se měla situace zlepšit. Napomáhá tomu i momentální fakt, že více než měsíc jsou sociální účty hry ztichlé. Poslední příspěvek na twitteru pochází z 23. dubna.

Konstantně upadající zájem o Anthem nanečisto nasvědčuje tomu, že tým BioWare potichoučku přesouvá svoji pozornost pro čtvrtý díl Dragon Age. Možná ano, možná ne, oficiálního stanovisko stále zůstává to, že se má vše dát do pořádku. Jen aby to nebyla práce pro práci, že...