S ohledem na spuštění Festivalu ve Fortnite byla tohle pouze otázka času. Fanoušci ale pravděpodobně doufali, že podpora Rock Bandu 4 ještě nějakou dobu potrvá. Opak je pravdou. Studio Harmonix oznámilo konec podpory a tím i vydání posledního dodatečného balíčku s písničkami. Ten dorazí 25. 1. a má odrážet pocity týmu z ukončení podpory. O jaké skladby přesně půjde, to v současné době odhaleno nebylo.

„Děkujeme vám za vaši oddanost a vášeň pro tuto úžasnou hru,“ uvádějí v rozloučení. Při té příležitosti vypočítali, že do Rock Bandu 4 přidali téměř 3000 skladeb.

„Práce pro komunitu Rock Bandu byla vrcholem mé kariéry. Procházet tisíce žádostí fanoušků o konkrétní skladby a vymýšlet, které z nich vybrat a vydat, je opravdu tvrdá práce, ale také velmi obohacující,“ přidal produktový manažer Daniel Sussman.

V Rock Bandu 4 budou nadále fungovat rivals sezóny a online servery. Pozornost studia se ale přesune k Festivalu ve Fortnite. Na této rytmické hře pracovali poslední dva roky, netají se tím, že jde o duchovního nástupce Rock Bandu a dle všeho s ní mají velké plány, včetně přidání podpory pro plastové nástroje z Rock Bandu. Ostatně Epic se už dříve nechal slyšet, že Festival i LEGO ve Fortnite zůstane.