Minulý měsíc Epic Games zabodoval u hráčů, když se na konci sezóny vrátil ke kořenům Fortnite. Teď společnost zaujala hráče spuštěním tří samostatných her.

Hráče si získalo zejména kostičkové dobrodružství LEGO Fortnite, ale špatně si nevedou ani zběsilé arkádové závody Rocket Racing od autorů Rocket League. Čerstvým rozšířením battle royale hitu je nástupce Rock Bandu v podobě Fortnite Festivalu.

Ve Fortnite jsme byli už dříve svědky zajímavých koncertů. Nyní si je můžete užít kdykoliv a být jimi součástí skrz hudební režim Fortnite Festival, kde si můžete vybrat, zda budete hrát na kytaru, basu, klávesy nebo bicí.

Jen škoda, že dostupné skladby jsou omezeny a vyžadují dodatečný nákup, případně Festival Season Pass. Na druhou stranu bezplatné skladby se budou postupně střídat, takže by se neměli začít nudit ani hráči, co nechtějí za Fortnite platit.

Za novinkou stojí studio Harmonix, které předtím vytvořilo kultovní Rock Band. V budoucnu by měl Fortnite Festival podporovat ovladače Rock Bandu. Pro tvůrce to má být priorita a zájemci by se měli dočkat někdy v roce 2024.

Pokud se bojíte, že tyhle zajímavé tři hry ve Fortnite brzy skončí, tak je tomu přesně naopak. Epic s nimi má velké plány.