Vedení divize PlayStation Studios oznámilo další akvizici, společnost Sony koupila Valkyrie Entertainment. Tým sídlí v americkém Seattlu a vytvořil hru Guns Up!

Ze strany Sony nejde o unáhlený nákup. Hráči sice Valkyrie Entertainment možná neznají, ale tenhle tým má bohaté zkušenosti. Jde totiž nejen o autory zmíněného titulu, ale zejména firmu, jež je podepsaná pod celou řadou známých her.

Lidé z Valkyrie Entertainment se podíleli na více než 100 titulech, včetně velkých sérií pro PlayStation jako jsou God of War, inFamous a Twisted Metal. Přispěli také k vývoji League of Legends, Valorant, Halo Infinite, Forza Motorsport 7, State of Decay 2 nebo Middle-earth: Shadow of War.

Valkyrie Entertainment v současné době spolupracují na God of War Ragnarok od Santa Monica Studio. Podle Hermena Hulsta, šéfa PlayStation Studios, budou členové Valkyrie Entertainment neocenitelně přispívat do klíčových franšíz Sony.

Akvizice Valkyrie Entertainment je pravděpodobně tečkou za ročními nákupy. V průběhu roku 2021 koupila Sony několik firem, včetně vývojářů Returnal z finského studia Housemarque, studia Bluepoint (tvůrci remaku Demon's Souls pro PS5) a Nixxes Software, což jsou specialisté na porty pro PC a další platformy.