Zhruba šest měsíců bylo potřeba k dokončení akvizice Bungie společností Sony, nejde tedy o přímou reakci na Microsoft, který kupuje Activision Blizzard za téměř 70 miliard dolarů. Tvůrci Destiny a bývalí autoři série Halo se přidávají k PlayStationu za 3,6 miliardy amerických dolarů. Zajímavé je, že Bungie zůstane multiplatformním studiem, takže nebude vyvíjet hry pouze pro konzole PlayStation.

Necelých 48 hodin od oznámení akvizice se dozvídáme další informace. Jim Ryan, prezident a generální ředitel SIE, nastínil další plány. Díky nákupu Bungie se chce PlayStation dostat za hranice konzole, což už dělá, když vydává své tituly na PC (Horizon Zero Dawn, Days Gone nebo Uncharted). V Sony se hodlají více zaměřit na nekonečné hry, respektive na live service a multiplatformní hry. Společně s Bungie chce PlayStation vytvářet obrovské a úžasné nové světy.

V současné době je PlayStation domovem skvělých příběhových her pro jednoto hráče. Na tom nechce Sony nic měnit, pouze hodlá hráčům kromě toho přinést také live service tituly. Na schůzce s investory Ryan prozradil, že do března 2026 máme od nich očekávat až 10 live service her.

Po dohodě s Bungie jsou na cestě další akvizice pro PlayStation, avizuje šéf Sony. Podle známého Geoffa Keigleye se v letošním roce uskuteční mnohem více (nejen z pohledu Sony). Některé z nich jsou údajně ve finální fázi jednání. V předchozích měsících se párkrát spekulovalo o akvizici Square Enix, herní divize Konami se známými značkami a Capcomu.