Po neúspěchu s manažerskou hrou z prostředí F1 a real-time strategií Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin avizovala společnost Frontier Developments návrat k oblíbeným budovatelsko-manažerským strategiím. Nedávno byl potvrzen třetí díl Jurassic World Evolution a dnes došlo k oznámení Planet Coaster 2.

V pokračování duchovního nástupce legendární série RollerCoaster Tycoon si postavíte zábavní park svých snů. Intuitivní systém vám umožní pečlivě a postupně vytvořit a upravit každý aspekt svého parku, a to do nejmenšího detailů.

„Ať už dáváte přednost do nebes čnícím horským drahám nebo velkolepým tobogánům, nechte svoji fantasii pracovat za vás a vytvořte park, ze kterého budou vaši hosté nadšeni,“ láká tisková zpráva.

Návštěvníky svého parku budete moci okouzlit přidáním vodních atrakcí. Od klikatících se líných řek přes adrenalinové bazény s vlnami a skluzavek až po vzrušující vodní dráhy. Zkrátka byste měli mít k dispozici vše, co potřebujete k vybudování dokonalého ráje horských drah a vodních atrakcí.

Těšit se můžete na celou paletu nových drah, motivů a scenérií, díky kterým bude váš zábavní park opravdu jedinečný. Ať už budete chtít vytvořit tajemnou mytologickou říši nebo dechberoucí mořský svět, tak si máte v bohaté nabídce nových přizpůsobení najít něco zajímavého.

Postavte si zábavní park svých snů: upravte si terén, seznamte se s šikovnými a modernizovanými nástroji pro vytváření cest a scenérií a naplňte každý kousek parku blyštivými bazény a vzrušujícími atrakcemi.

Kombinujte vodní atrakce s horskými dráhami: Objevte řadu fantastických nových i osvědčených atrakcí, stejně jako zcela nové vodní dráhy!

Připravte všem nezapomenutelný zážitek: Překvapte a ohromte své hosty vzrušující animatronikou s pomocí nového nástroje pro sekvencer událostí. 

Navrhněte impozantní horské dráhy a atrakce: Vytvořte si kousek po kousku vlastní megalomanské horské dráhy, krouticí se vodní skluzavky další atrakce pro skutečně dokonalý zážitek pro adrenalinové nadšence. 

Objevte neuvěřitelné motivy: Mimo klasický motiv Planet Coaster můžete objevit také čtyři nové, se kterými můžete svůj park ozvláštnit. Na výběr máte mytologický motiv, slunný letoviskový motiv, živý vodní motiv nebo venkovský vikinský motiv. 

Přizpůsobte si vše: Dejte průchod své tvořivosti díky dostupným modernizovaným nástrojům. Vyberte si barvu jednotlivých součástí, přidávejte nebo upravujte u svých atrakcí velikost scenérie a objektů a vytvořte ty nejúžasnější výtvory, jaké jste kdy viděli.

Objevte tajemství úspěchu: Najděte rovnováhu mezi hlídáním si svého rozpočtu, budováním správného vybavení na správném místě a plněním parku dechberoucími atrakcemi pro perfektní zážitek vašich hostů.

Bezpečnost na prvním místě: Postarejte se o bezpečí a pohodu hostů vytvořením stínu, zajištěním opalovacího krému a plavčíků a mechaniků, kteří zajistí, že vše bude probíhat hladce od čekání ve frontě na sluníčku až po okamžiky, kdy někdo přecení své plavecké schopnosti.

Zajistěte spokojenost hostů: Chápání potřeb a požadavků hostů ještě nikdy nebylo tak snadné. Jednoduše si přečtěte názory hostů na váš park jejich označením a s novým nástrojem pro sledování koncentrace se jediným kliknutím seznamte s širšími potřebami vašeho parku.

Stavějte s přáteli: Podělte se o svoji uloženou pozici a jeden po druhém s přáteli nebo hráči z celého světa na různých platformách pracujte na rozšiřování svého parku! Uložte svůj postup a nechte své blízké milovníky adrenalinu dále rozvíjet vaše změny. Utkejte se i o přední místa v žebříčku v Režimu značky nebo dejte volný průchod své tvořivosti společně v sandboxovém režimu. 

Podělte se o své výtvory: Odesílejte své nákresy nebo kompletní parky do hry pro ostatní hráče nebo si naopak stáhněte vaše oblíbené výtvory. Vše bude dostupné přímo z herní nabídky či online na Frontier Workshopu. 

Navštivte parky ostatních: Prozkoumejte z pohledu první osoby zábavní parky postavené ostatními správci a vyzkoušejte jejich horské dráhy, skluzavky, bazény a další vodní atrakce.

Planet Coaster 2 vyjde letos na podzim pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Steam uvádí české titulky.