V Insomniac Games mají spoustu možností, jak naložit s pokračováním série Spider-Man. Kromě plnohodnotného třetího dílu mohou nabídnout spin-off zaměřený na Venoma nebo Daredevila. Kdo ale bude v budoucnu hlavním pavoučím hrdinou?

V Marvel's Spider-Man 2 jsme dostali možnost hrát za Petera Parkera i Milese Moralese. Recenze jsou nadšené a pozitivně o hře píšou a mluví také hráči. Proto se přímo nabízí pokračovat v tomhle stylu a opět přinést dobrodružství, v němž budeme moci přepínat mezi dvěma hrdiny a užívat si příběh z jednoho a druhého pohledu. Bude to ale Peter? To je v současné době velkou otázkou.

Jedno se zdá být tak nějak jisté. V Insomniac Games si pro budoucí díl vybrali, že hlavním Spider-Manem bude Miles. Scenáristka Brittney Morris to považuje za velmi přirozený vývoj, který ukazuje, jak Miles dospěl. Stejně mluví režisér příběhu Ben Arfmann, jenž se v rozhovoru pro Gizmodo věnoval konci nového dílu, k němuž od začátku měli namířeno.

Pokud jste Spider-Mana 2 ještě nedohráli, tak spoilery čtěte na vlastní nebezpečí.

„Myslím, že tu scénu v garáži tety May napsal Jon [Paquette, režisér vyprávění - pozn. redakce] a je to jedna z mých nejoblíbenějších scén. Způsob, jakým Miles přesně vycítí, na co Pete myslí, a podpoří ho, když se mu snaží předat masku. Miles říká: ‚Víš, že to chápu, brácho.‘ - Je to skvělý okamžik mezi nimi. A přišlo mi to jako přirozený konec. Nejsem si jistý, kdy konkrétně jsme se rozhodli to takhle udělat, ale vždycky mi to připadalo jako jediný způsob, jak by hra mohla skončit,“ dodal Arfmann.

Je samozřejmě otázkou, zda Peter opravdu odešel do důchodu. Nikde není psáno, že se v budoucnu nemůže vrátit.

Konec Marvel's Spider-Man 2 také naznačuje, kdo bude novým protivníkem, stejně tak naznačuje, že Miles nebude jedinou osobou, která bude chránit New York. A ne, nemusí to být Peter, který prohlásil, že když bude Miles něco potřebovat, tak tady pořád bude.

Po titulcích Marvel's Spider-Man 2 následuje scéna, kde Milesova matka Rio představuje svého syna novému příteli Albertovi, jenž má dceru Cindy. Fanoušci Marvelu jistě vědí, že Cindy je další osobou, kterou kousl radioaktivní pavouk. Nakonec se z ní stane Silk. Takže bych se ani nedivil, kdyby Miles spojil síly s Cindy. Než se tak stane, dorazí od Insomniac Games a Sony na PlayStation 5 samotný Wolverine.