S návratem her od Ubisoftu na Steam to nebude tak horké. Francouzská společnost sice začala na nejoblíbenější počítačové platformě nabízet své starší tituly, ale to automaticky neznamená, že se v obchodě od Valve objeví také ty nadcházející.

Už v tiskových zprávách během Ubisoft Forward bylo uvedeno, že PC verze Avatar: Frontiers of Pandora a Star Wars Outlaws se budou prodávat na Ubisoft Connect. Dle všeho se tyhle dva kousky neobjeví v Epic Games Store, natož na Steamu. Minimálně dle zmíněných tiskových zpráv a oficiálních stránek jednotlivých her.

Vynechání Epic Games Store je zvláštní, i s ohledem na to, že Assassin’s Creed Mirage a The Crew Motorfest budou dostupné přes Ubisoft Connect i Epic Games Store. Alespoň takovou informaci uvádí jak tiskové zprávy, tak oficiální stránky her.

Je dost možné, že se hry na Steamu objeví později, třeba rok po premiéře. V prosinci minulého roku takto Ubisoft na Steam uvedl Assassin’s Creed Valhalla a Anno 1800. Potom The Division 2, Watch Dogs: Legion, Trackmanii, Riders Republik nebo Far Cry 6.

Avatar: Frontiers of Pandora vyjde 7. 12. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Star Wars Outlaws se chystá na stejné platformy s vydáním někdy v průběhu roku 2024.