Vyzyvatel Diabla je znovu odložen. Veřejná beta Path of Exile 2 nebude spuštěna na začátku léta, v plánu byla na 7. června/júna, ale až koncem letošního roku. Vývojáři si vyžádali více času na vyleštění hry na úroveň, se kterou budou spokojeni.

Ve zprávě fanouškům přiznávají, že po obsahové stránce mají vše připraveno. Podcenili ale, jak dlouho bude trvat, než vyleští hratelnost. Místo bety bude v červnu dostupná uzavřená alfa.

Navzdory odkladu jsme se dočkali nových materiálů. Tvůrci začali s představováním tříd. Jako první předvádějí možnosti a dovednosti Rangera. Tahle třída disponuje rychlým lukem a je velmi mrštná. Ve videu můžete vidět například mrazivé šípy i speciální projektily.

Path of Exile 2 bude dostupné jako free-to-play hra na PC. Čekání si budou moci hráči původního Path of Exile zkrátit u nového rozšíření Necropolis, které dorazí 29. března/marce. V přídavku pomůžete hrobníkovi Arimorovi uložit duchy k odpočinku a budete experimentovat s jejich dušemi, abyste vytvořili mocné předměty.

„Seznamte se s duchy strašící ve Wraeclastu pohledem do Arimorské lucerny. Lucerna vám umožní manipulovat s duchy a rozhodnout se, které budete pronásledovat. Bylo by moudré nespěchat s rozhodováním, protože duchové nejsou shovívaví,“ upozorňuje tisková zpráva.

Necropolis Challenge League pak přináší spoustu změn v endgame, nové mapy a bosse pro 17. úroveň a nové proměněné drahokamy.