Série DOOM zaznamenala minulý rok 25 let od vydání prvního dílu a současný majitel značky to oslavil tím, že opětovně vydal starší díly na nových platformách. První dva díly jsme si mohli zahrát na smartphonech, PC i současných konzolích (na PS4, Xbox One a Switchi vyšel navíc DOOM 3). Trailer nahoře.

Krok si ovšem vysloužil kritiku. Někomu se nelíbila cena (140 Kč za stařičkého Dooma?), jiní si stěžovali na ovládání (hlavně na mobilu) a všem vadila nutnost přihlašování k účtu na Bethesda.net. Vydavatel zareagoval omluvou a příslibem, že chyby opraví. Tak se skutečně stalo. Nyní už si zahrajete Dooma bez účtu na Bethesda.net a vychytána byla i spousta much.

Poslední aktualizace toho přináší zdaleka nejvíc. Přidává podporu 60 snímků za sekundu, nastavení obrazu 16:10, ladí výkon a přibylo také rychlé ukládání a nahrávání. Největší novinkou je ovšem možnost instalovat přídavky. V nabídce instalátoru jich najdete už několik. Například wad Sigil (DOOM I), který vydal John Romero minulý rok, legendární TNT Evilution a The Plutonia Experiment nebo novější No Rest for the Living, který byl vytvořen ku příležitosti vydání DOOM II na Xbox Live Arcade.

Má to ovšem jeden háček. Pro přístup k přídavnému obsahu je opět vyžadováno přihlášení. Pokud si chcete DOOM užít naplno, bez účtu na Bethesda.net se zkrátka neobejdete.