Pátá sezóna Halo Infinite, která byla spuštěna v říjnu loňského roku, je poslední plnohodnotnou sezónou této hry, uvedlo studio 343 Industries. Vývojáři se rozhodli odklonit od sezón a místo nich přinášet mnohem kratší a menší Operace. Ty budou trvat jen několik týdnů.

První Operace pod názvem Spirit of Fire odstartuje v úterý 30. 1. a bude tematicky zaměřena na strategický spin-off Halo Wars. Další Operace budou následovat po čtyřech až šesti týdnech. Každá z nich nabídne sadu odměn. Hráči by se měli dočkat rovněž nových map a nových možností režimu Forge, jenž umožňuje vytvářet vlastní mapy a varianty režimů.

Dalo by se říct, že jde o menší sezóny, protože i Operace budou mít Battle Pass. Ten bude mít maximálně 20 úrovní. Zástupci 343 Industries lákají na další obsah, který v letošním roce dorazí. Současně přiznávají, že mají další týmy, které akcelerují směrem do budoucna a pracují na zcela nových projektech. Tím už dle všeho není battle royale Halo, které chystali v Certain Affinity pod kódovým označením Tatanka.

Dle pracovních inzerátů a dalších neoficiálních informací to vypadá, že nové projekty od 343 Industries poběží na Unreal Enginu 5.