Novinka Palworld od studia Pocketpair má za sebou neuvěřitelný víkend. Pokémoni se zbraněmi, jak se hře přezdívá, se zapisují do dějin. Za pouhé tři dny se prodalo pět milionů kusů a titul se dostal na první místo v žebříčku nejhranějších her na Steamu.

Příběh Palworldu se začal psát v pátek 19. 1., kdy vyšel v předběžném přístupu pro PC, Xbox Series X/S a Xbox One, včetně Game Passu. Za pouhých 24 hodin vývojáři hlásili dva miliony prodaných kopií. Další den tři miliony a nyní už pět milionů.

Co je ještě zajímavější, tak Palworld je šestou hrou v historii, které se podařilo překonat milion souběžně hrajících hráčů na Steamu. Palworld na Steamu zaznamenal 1 291 967 souběžně hrajících hráčů. Counter-Strike 2 za posledních 24 hodin měl 1 008 813 a Dota 2 potom 742 687.

Celkově je Palworld pátou nejhranější hrou v historii na Steamu. Překonává Cyberpunk 2077, Elden Ring, New World, Hogwarts Legacy nebo Baldur's Gate 3. Králem je PUBG, které v dobách, kdy battle royale hit byl ještě placený, měl 3 257 248 hráčů současně. Counter-Strike 2 má rekord 1 818 773, 1 325 305 má Lost Ark a 1 295 114 má Dota 2.

Spoustu hráčů zajímá, zda se Palworld dostane na konzole PlayStation. V oficiálním FAQ je uvedeno, že PS5 verze v současné době není v plánu, ale během vývoje o ní budou uvažovat. Je možné, že se japonské studio dohodlo s Microsoftem na časové konzolové exkluzivitě. Každopádně o hru se zajímá i Shuhei Yoshida, jenž má v Sony na starost vztahy s nezávislými tvůrci. Nejprve Yoshida pogratuloval týmu Pocketpair. Když jeden fanoušek požádal, aby Sony podpořila vývojáře s cílem vydat Palworld na PS5 co nejdříve, odpověděl Yoshida prostým Ano. Tak snad se brzy dozvíme něco více.