Pouhých 24 hodin stačilo k tomu, aby Palworld prodal dva miliony kusů. Pokémoni se zbraněmi, jak se novince přezdívá, jsou teprve v předběžném přístupu. Už nyní ale můžeme mluvit o tom, že jde o nový hit. Za prvních osm hodin hlásili autoři překonání hranice jednoho milionu prodaných kopií.

Hra je navíc dostupná v Game Passu pro konzole Xbox Series X/S a Xbox One, stejně tak pro PC a cloud. Podle SteamDB měla hra vrchol 639 048 hráčů. Navíc má 92 % kladných uživatelských recenzí z celkových 12 236. Také je to aktuálně nejsledovanější hra na Twitchi (má 220 až 250 tisíc diváků), nad League of Legends.

Takový start se neobešel bez problému. Ve večerních hodinách se hráči nemohli připojit k serveru. Naštěstí vývojáři rychle zareagovali a problém začali řešit. Během noci ho nejspíš vyřešili. Další byl hlášen dnes v dopoledních hodinách, kdy mělo být zaznamenáno 700 000 souběžně hrajících hráčů. Toto množství má způsobovat nestabilitu serveru. Také se vyskytl problém v backendu Epic Games, na kterém se pracuje.

NOVÝ OBSAH NA CESTĚ

Kromě řešení problémů vývojáři pracují na PvP, tedy multiplayerových soubojích v arénách, kde proti sobě budou bojovat hráči. V současné chvíli je dostupná kooperace pro 4 hráče a světy sdílené 32 hráči (ale zatím pouze na Steamu).

Autoři dále slibují možnost obchodovat s ostatními hráči (vyměňování Palů) a raidy proti bossům. U nich bude nutné spolupracovat s ostatními členy. Kdy se nového obsahu dočkáme, to stanoveno nebylo.

Palworld je survival akce z pohledu třetí osoby s RPG prvky. Dostanete se v ní do malebného světa obývaného lidmi a tvory zvanými Pal. Každý Pal disponuje odlišnými dovednostmi a schopnostmi. Vy je můžete chytat, trénovat a bojovat s nimi.