Nenásilná logická dobrodružná plošinovka Never Alone, která je inspirována příběhem aljašských indiánů Iñupiat, obdrží pokračování. První díl vyšel už v roce 2014 a vypráví o indiánské dívce jménem Nuna a její arktické lišce. Dvojice společně pátrá po zdroji věčné vánice, aby zachránila svou vesnici před hladem. Hra získala řadu ocenění, včetně vítězství v soutěži BAFTA Games Awards v kategorii nejlepší nová hra.

Titul vznikl ve spolupráci s komunitou Iñupiatů a vypravěč mluví jejich jazykem. Hráč postupně přepíná mezi dívkou a liškou, případně mohou hrát dva hráči skrz kooperativní režim.

Všichni fanoušci mají jistě radost z oznámení, že vzniká pokračování. To zatím nemá stanoveno datum vydání. Projekt se totiž nachází ve fázi předprodukce, opět za podpory indiánského kmene. Počkat si musíme i na platformy.

Mnohem dříve se dočkáme původní hry pro Nintendo Switch. Na populární konzoli vyjde pod názvem Never Alone: Arctic Collection už 24. 2. 2022 (trailer úplně nahoře) a zahrne i dodatečný balíček Foxtales. V něm cestujete po otevřeném moři, proplouváte ruinami potopené vesnice a pádlujete po řece Noatak na misi za záchranou nového přítele.

Pokud jste Never Alone nehráli, hru mohu doporučit díky jejímu příběhu i hratelnosti. Titul vyšel na PC, PlayStation 4, Xbox One, PS3, Nintendo Wii U, Android i iOS.