Summer Game's se zkrátka nepovedly podle očekávání hráčů a ti to taky dali jasně najevo. Změn totiž bylo méně, než hráči čekali. Ovšem Blizzard si tu největší novinku šetřil. Ono se to eventu ani tolik netýká, změna zasáhne totiž hru celou jako takovou. 

Dneska se budeme bavit o změně, která změní styl hraní jako takový v celé hře. Blizzard se náhle rozhodl, že vyhledávání zápasů je potřeba pozměnit . Už od počátku hry v roce 2016 je systém stejný. Jedná se o to, že jste se přihlásili do fronty na zápas a po tom, co jste se připojili, jste si mohli po dobu 40 sekund vybrat jakéhokoliv hrdinu dle nabídky a následně během hry hrdinu vždy vyměnit.  Hra byla ale navržena na systém 2-2-2. Tedy aby v týmu byli vždy 2 tanci, 2 healeři a 2 hrdinové na damage. 

Tu avšak nastal hlavní problém hry. Spousty hráčů totiž odmítaly hrát tu či onu roli. Proto se pak ve hře často hráči hádali a hru sabotovali, pokud nemohli mít svého vyvoleného hrdinu. Druhým důvodem ovšem je, že existovala momentálně meta 3-, tedy 3 tanci a 3 healeři. Tato sestava byla dosti účinná a v PRO zápasech velmi používaná. 

Blizzard se rozhodl že s tímto je konec. Do hry nám přibude Role Lock. Co to znamená pro nás jako hráče ? Je to jednoduché. Před začátkem každého zápasu si vyberete jednu ze 3 rolí a za tu budete hrát celý následující zápas. Pokud si zvolíte například heal, tak nebudete mít ani šanci vybrat si jiného hrdinu z jiné role. zní velmi zajímavě a jak odůvodňuje Blizzard, díky tomuto si každý vybere svůj styl hry. 

Jak to ve finále bude fungovat, je ve hvězdách. Momentálně průměrný čas na vyhledávání kompetitivního zápasu je zhruba něco kolem 2 minut. Uvidíme, jak to bude ale hlavně pro roli DMG po zavedení nového systému. 

Systém byl vyvíjen už přes rok. Ona to totiž bude změna i co se týče hodnocených zápasů. Nově totiž každý získá svůj rank pro každou roli zvlášť podle jeho dovedností s danou třídou. Bonusem bude i navíc to, že jednou denně budete mít výzvu v podobě výhry za danou roli s odměnou Loot boxu.

Podobný systém už začalo využívat například League of Legends, kde si před samotným zápasem vyberete linku, kam půjdete a tím nastává ve hře mnohem přátelštější atmosféra, než kdy byla. Tak uvidíme, jak to dopadne u Overwatche.