Jestli Blizzard něco umí, tak to je rozhodně stvořit svět, který má naprosto neuvěřitelný příběh. Potvrdil to už mockrát u World of Wacraft, Diabla a i StarCraftu. V posledním letech se ovšem snaží rozhýbat i svět Overwatche, kde každá jednotlivá postava má svůj unikátní příběh, včetně samotné historie. A i přesto, že se to na první pohled nezdá, díky absenci jakékoliv příběhové části, tak Blizzard si s příběhem opravdu pohrává.

Zatím se příběh posouval jen díky krátkým story-line a komiksů a tím co o postavách sám Blizzard napsal, ovšem to se teď má změnit. Má vyjít román právě z tohoto světa. Amazon totiž ukázal znovu nejspíš něco co neměl. Na jeho stránkách se objevil nový román ze světa Overwatch s názvem The Hero Of Numbani. Ten kromě knihy odhaluje, o čem se příběh bude točit, spisovatele, ale také nám ukazuje datum vydání.

Příběh se bude točit kolem Efi Oladele. Ten, kdo se v příběhu aspoň trochu orientuje, tak tohle jméno by mu nemělo být úplně cizí, jedná se totiž o stvořitelku Orisy. Děj se bude odehrávat v Numbani, jedné z map, kterou jako hráči můžete i navštíví.

Těšit se můžeme i na známe postavy jako je například kromě již zmíněné Orisy i Doomfista, nebo Lucia. O čem zhruba příběh bude, už teď můžeme tušit, protože není úplně neznámý. Bude ale zajímavé vidět, jak bude zpracován do knižní podoby s mnoha detaily navíc. Zajímavé je, že na stránkách Amazonu je i jasně vidět, že se bude jednat o knihu s číslem 1, je tedy dosti pravděpodobné, že bychom se v budoucnu mohli dočkat i více zpracovaných příběhů v knižním podání.

Zda u nás kniha vyjde i v českém překladu, je zatím ve hvězdách, budeme si tedy muset zatím ještě chvíli počkat na oficiální představení knihy. Pokud byste měli ale zájem o anglickou verzi, můžete se zatím podívat na Amazon, kde by měla být v budoucnu spuštěna i předobjednávka. Vydání je podle obchodu naplánováno na 5. května příštího roku.