Oficiální stránky Tomb Raider byly aktualizovány o možnost přihlásit se k odběrů e-mailů o novinkách týkající se série.

„Jste připraveni stát se Tomb Raider? Přihlaste se a jako první se dozvíte novinky týkající se série Tomb Raider, včetně odměn, exkluzivit, merche, vydání a dalších novinek,“ uvádí se na stránce.

Vypadá to, že Crystal Dynamics připravují dlouho očekávané oznámení nového dobrodružství Lary Croft. Už zítra večer proběhne Gamescom Opening Night Live, což by bylo ideální místo k představení hry.

Ostatně, už dříve insider Miller Ross tvrdil, že k odhalení nové hry Tomb Raider dojde v letošním roce. Dříve se Ross vytasil s přesnými informacemi o Marvel's Avengers, další hře studia Crystal Dynamics. Tak uvidíme, zda i v tomto případě má správné info.

Na konci loňského roku jsme se dozvěděli, že nový díl Tomb Raider vydá Amazon Games. Ve stejném roce Crystal Dynamics s právy na Tomb Raider od Square Enix koupila Embracer Group. Potvrzeno také bylo využití technologie Unreal Engine 5 a zaměření na příběh pro jednoho hráče. Vývoj je pod dohledem Jeffa Rosse, jenž pracoval na Days Gone.

Dallas Dickinson z Crystal Dynamics v době potvrzení vývoje slíbil vysoce kvalitní filmovou akční adventuru. S novým Tomb Raider chtějí posunout hranice věrnosti a vytvořit zážitek, který si fanoušci série zaslouží. Dle spekulací bude nové dobrodružství Lary Croft pokračovat v restartu série, který započal v roce 2013 dílem Tomb Raider a pokračovat přes Rise of the Tomb Rider (2015) po Shadow of the Tomb Raider (2018). Kdysi na internet unikl scénář. V něm se uvádělo, že se hra odehrává v realistickém prostředí a má mít přízemní tón. Světem má otřást záhadná katastrofa, což naznačuje větší důraz na fantasy prvky.

Lara Croft má být na vrcholu své kariéry. Už není mladá nezkušená žena. Místo toho se vrhla na život dobrodruha a roky už chrání artefakty. Už tedy nejde o rodinné drama. Lara má bojovat se samotou. I to se ale má změnit, protože Lařina dobrodružství jsou velmi známá, všimla si jich média a inspirovala další dobrodruhy, respektive vykrádače hrobek. Ty bude muset vést, aby společně zachránili svět, když budou čelit novým problémům. S nimi mají souviset strašidelné hororové prvky.

Spolupráce je pro Laru úplná novinka, cítí se nesvá. Teď už víme, že to znamená spíše více NPC, které vám budou pomáhat než nějakou formu online kooperace. Zmíněna jsou jména Devendra a Tanvi. Více jsme napsali zde.