Embracer Group se pochlubila dokončením akvizice západních studií Square Enix. Týmy Crystal Dynamics, Eidos Montréal a Square Enix Montréal budou tvořit 12. provozní skupinu společnosti. Její název nebyl v současné době odhalen.

Novou provozní skupinu vede Phil Rogers, jenž devět let pracoval jako generální ředitel evropské a americké pobočky Square Enix, odešel teprve tento měsíc.

Akvizice těchto tří studií byla oznámena v květnu letošního roku, Embracer Group za ně zaplatila 300 milionů dolarů, a kromě vývojářů získala i známé videoherní značky, včetně Tomb Raider, Deus Ex, Thief nebo Legacy of Kain.

Jak víme, v Crystal Dynamics pracují na dalším Tomb Raider a pomáhají studiu The Initiative pod Microsoftem s vývojem Perfect Darku. V Eidosu Montréal údajně vzniká nová značka. Zástupci Embraceru nedávno uvedli, že Eidos Montréal a Crystal Dynamics budou pracovat na velmi rozsáhlých AAA zážitcích založených na oblíbených franšízách a originálních značkách. Kromě nových titulů chtějí v Embraceru také remaky, remastery a spin-offy založené na nově získaných značkách.

Společnost Embracer Group mezitím koupila Middle-earth Enterprises s právy na adaptace Pána prstenů a Hobita. Dále autory her Maneater a Killing Floor z Tripwire Interactive a další firmy.