Je to tady zase. Po prvním traileru na Grand Theft Auto VI následuje tisková zpráva, která zmiňuje vydání pouze na konzole současné generace. Bohužel se v Rockstaru nezměnili a hodlají očekávanou gangsterskou akci vydat v roce 2025 nejprve na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. O PC verzi se vůbec nezmiňuje. Stejně se Rockstar choval v případě GTA IV, GTA V i mnoha starších dílů série. GTA 5 vyšlo na PC s odstupem 18 měsíců, u GTA 4 to trvalo půl roku a u Red Dead Redemption 2 rok a několik dnů.

Přitom chystaný Max Payne 1 & 2 remake, který vyvíjí finské studio Remedy a který Rockstar Games pouze vydává, má vyjít naráz na PS5, Xbox Series X|S i PC. Takže kdyby v Rockstaru opravdu chtěli, mohli by nepochybně na všechny tři hlavní platformy naráz vydat i nové GTA. O tom, proč samotný Rockstar stále považuje PC hráče za méněcennou skupinu zákazníků, i když jsou problémy typu pirátství do značné míry věcí minulosti, ale můžeme jen spekulovat.

Pokud někdo očekával GTA 6 na PS4 a Xbox One, tak na tyto dvě staré konzole hra nedorazí vůbec. To s ohledem na konec vývoje GTA Online na těchto platformách není překvapivé.

„Grand Theft Auto VI pokračuje v naší snaze posouvat hranice možností vysoce pohlcujících, příběhově otevřených zážitků,“ řekl Sam Houser, zakladatel Rockstar Games. „Jsme nadšeni, že se o tuto novou vizi můžeme podělit s hráči po celém světě.“

Tisková zpráva dále potvrzuje zasazení do státu Leonida, domova neony zářících ulic Vice City a dalších měst. Má jít o největší a nejpohlcující evoluci série Grand Theft Auto.

Původně jsme se prvního traileru měli dočkat až dnes ve tři hodiny odpoledne. V nekvalitní verzi ale unikl dříve, což donutilo Rockstar ke zveřejnění oficiální verze v rozlišení 4K. Nejde o první únik, loni hacker zveřejnil spoustu gameplay záběrů z rané vývojové verze a další informace.

Senior gameplay animátor Javier Altman si povzdechl nad tím, že únik ho připravil o možnost sledovat s kolegy a spolupracovníky živě reakci lidí při premiéře traileru.