Naše původní sestava Overwatch se za poslední rok rozrostla o tři nové hrdiny. První jsme poznali Annu, která se přidala k supportům, po ní následovala zkušená hackerka Sombra, stojící na straně offense a nakonec jsme získali Orisu, která se připojila k Reinhardovi a Zarye jako tank. Blizzard po roce s vývojem Overwatche rozhodně nekončí. To, co nám slíbili na začátku, tudíž obohacovat náš herní zážitek bez nutných mikrotransakcí, plní i nadále a nová posila je již na cestě.

Doomfist - tak se jmenuje nadcházející hrdina, který si bude svou cestu razit patřičnou silou. Přestože jeho mohutné tělo by klidně mohlo konkurovat Reinhardovi či Winstonovi v tankové síle, Doomfist je prezentován jako útočný hrdina. Můžeme tak čekat pořádnou akci a nutkání táhnout tým kupředu. Co vás jako první na Doomfistovi uchvátí je jeho velká ocelová pěst. Hned je tak každému jasné, že pěstní souboje se brzy stanou jeho oblibou a na zbraně si, například jako Tracer či Pharah, moc nepotrpí. Jeho kybernetické vylepšení, které sahá místy od lebky po končetiny, ho činí silnějším, mocnějším a přidává na hrůzu nahánějícím vzhledu. Díky své síle a ocelové vychytávce vás může s lehkostí vyhodit do vzduchu, hodit proti zdi, a to rozhodně stále není všechno.

SCHOPNOSTI

Přestože jsem zmínila, že zbraně nebudou vaší hlavní útočnou silou, neznamená to, že je Doomfist úplně odzbrojený. Ve své druhé pěsti schovává zbraň s názvem HAND CANNON, která funguje na stejném principu jako brokovnice. Naráz budete mít k dispozici pouze pár nábojů, které ale můžete vystřelit hned za sebou a nepřítele na blízko tak odrovnat téměř okamžitě.  

SEISMIC SLAM je jednoduchá rána do země, díky které si budete moci nepřátele přitáhnout k sobě a následně jim zasadit pár ran pěstí či Hand Cannonem. 

RISING UPPERCUT vám pomůže nepřítele vymrštit do vzduchu a znemožnit mu tak kterýkoli bojový manévr či plánovaný pohyb.  

ROCKET PUNCH je klasická rána pěstí, která může nepříteli nadělat pěkné poškození na životě. A ještě účinnější je, když protivníka hodíte proti zdi. Poté jsou jeho šance na přežití doopravdy mizivé.  

S Doomfistem se budete pouštět do poměrně složitých a nelehkých situací, kde na vás může naskákat klidně celý tým. Právě kvůli tomu má Doomfist v rukávu něco, co vývojáři nazvali THE BEST DEFENSE. Jedná se o pasivní schopnost, která kolem vás vytvoří štít pokaždé, když někomu zasadíte ránu a s každou další bude nabývat na funkčnosti. Není to ale tak, že Doomfist bude mít kolem sebe štít neustále. Bude se jednat pouze o chvilkovou obranu, jelikož většinu času budete usilovat o úzce blízký kontakt hned s několika protivníky najednou. 

A když jsme u toho, nyní je dobré zmínit jeho speciální schopnost. Jde o jakýsi útok s názvem METEOR STRIKE. Pokaždé, když dosáhnete 100 %, budete mít možnost s Doomfistem vystřelit do vzduchu, zaměřit určitou oblast, kde se nejlépe nachází nejvíce nepřátel a následně udeříte ocelovou pěstí do země. Tím vyvoláte jakousi tlakovou vlnu a skolíte kteréhokoli protivníka, který se bude v modrém poli nacházet. Samozřejmě mu uberete podstatnou část zdraví, ale například Roadhoga s plnou linkou života jen těžce udoláte k totální eliminaci. Naštěstí budou nepřátele chvilku po vašem zásahu ležet na zemi, a tak máte možnost ještě nějaké to poškození přidat. 

PŘÍBĚH

 Akande Ogundimu - tak zní pravé jméno tohoto pětačtyřicetiletého bojovníka. Tento hrdina se však nyní přidává k Talonu, skupině válečníků stavějící se proti mírumilovné jednotce Overwatch. Jeho hlavním přesvědčením je, že pouze přes konflikt a tvrdý boj se lidstvo konečně může vyvíjet a jiná cesta ztrácí smysl.  

Akande se narodil do Nigerské rodiny a i přes svůj prvotní zájem své rodině pomoci ho jeho záliba úplně pohltila. Boj se stal neodmyslitelnou součástí jeho života a čím byl starší, tím se jeho dovednosti vylepšovali.  Když však přišel v boji o svou pravou paži, celá jeho kariéra se mu pomalu rozpadla před očima. Pomocí různých zákroků se Doomfist zotavil, dokonce mu díky kybernetickým možnostem byla zhotovena nová paže a byl dokonce silnější než dříve. To mu však stále nedovolalo účastnit se bojů a soutěží, které tak miloval. Nakonec se Doomfistovi namanula nová šance a později se dostal do organizace Talon, kde se brzy dostal na vysoce významnou pozici. Po několika letech byl však Doomfist zajat Winstonem, Tracer a Genjim a po dlouhou dobu vězněn v dobře střeženém zařízení, ze kterého se mu nakonec ale podařilo utéct. Nyní střádá nápady a sílu, aby mohl vyvolat válku a konečně tak lidstvo učinit silnějším. 

Kdy se tohoto nového válečníka dočkáme, ještě není stoprocentně jisté, ale dlouho už čekat nebudeme. 

Tak co si myslíte o tomto novém hrdinovi? Těšíte se, až s ním dáte někomu pěstí nebo raději zůstanete u vašich zaběhnutých charakterů? A jaký máte názor na zpracování příběhu?