Máme dobrou zprávu pro všechny, co se těší, až vezmou do ruky legendární řetězový meč a pustí se do akce. Warhammer 40,000: Space Marine 2 vstoupil do fáze gold. V té je vývoj hotov a nadcházející týdny budou tvůrci trávit laděním a optimalizací, případně přípravou dodatečného obsahu.

Pokud se nestane něco neočekávaného, tak tahle střílečka z pohledu třetí osoby vyjde 9. 9. letošního roku s českými titulky na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Když si koupíte Gold Edition nebo Ultimate Edition, tak si zahrajete už 5. 9.

Po příběhové stránce se můžete těšit na přibližně 12 hodin hraní v roli vesmírného mariňáka Demetriana Tita, jenž bojuje proti silám Tyranidů a Chaosu. Hru si můžete užít sami, stejně tak v doprovodu až dalších dvou hráčů v kooperaci. Dále je tady šest jedinečných map a nekonečná PvE akce, kterou doplňuje PvP složeno ze třech režimů: Annihilation (Team Deathmatch), Seize Ground (Domination) a Capture and Control (King of the Hill).

V Saber Interactive mezitím vzniká dodatečný obsah zdarma. V plánu jsou nové mise pro PvE, nové mapy pro PvP, nové zbraně a noví protivníci. Ještě jedna důležitá informace: Ve Space Marine 2 nebudou žádné mikrotransakce a Season Pass se týká výhradně kosmetických věcí.

Pro více informací o hře se podívejte na šestiminutové video.