Activision Blizzard během pohovoru s investory o svých finančních výsledcích potvrdil nejen příchod nového Call of Duty během čtvrtého čtvrtletí letošního roku, ale také vývoj několika remasterů a reinkarnací titulů. Ty mají být ve druhé polovině letošního roku oznámeny.

O jaké hry půjde, to v současné době nevíme. Generální ředitel Bobby Kotick nezacházel do podrobností. My ale víme, že se dobře dařilo hrám Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Spyro Reignited Trilogy a také naposledy vydaným motokárovým závodům Crash Team Racing: Nitro-Fueled. Z toho můžeme usuzovat, že Activision bude v tomto trendu pokračovat. Stejně tak by mohl přinést remaster Call of Duty: Modern Warfare 2, když už máme remaster jedničky. Tady se hodí připomenout, že už na začátku roku 2019 PEGI udělila rating neoznámenému titulu Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered.

Komunita okolo World of Warcraft Classic se zase může těšit na nový obsah, stejně tak další tituly od Blizzardu. A v neposlední řadě jsme se dozvěděli, že studio King, které se specializuje na mobilní hry jako Candy Crush Saga (Activision ho koupil v roce 2016 za 5,9 miliardy dolarů) bude letos investovat do vývoje nových her.

V souvislosti s Crashem je vhodné připomenout spekulace ohledně hry Crash Bandicoot Worlds, což by měl být zbrusu nový díl s Crashem = náročná plošinovka jako za starých časů v nové grafice a s různými překvapeními.