Oceňovaný a oblíbený psychologický horor Phasmophobia po řadě odkladů konečně vyjde na konzole. Hra bude dostupná ve verzích pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Plus dorazí také verze pro PlayStation VR2.

Studio Kinetic Games původně chtělo hru na konzole uvést loni v srpnu a potom v říjnu. Kvůli problému však došlo k odkladu na neurčito. Teď už víme, že Phasmophobia se na nové platformy dostane letos v říjnu společně s halloweenskou akcí. Konkrétní datum vydání bude sděleno později.

Důležité je, že konzolové verze budou shodné s PC verzí po obsahové stránce a všechny budoucí aktualizace budou vycházet současně na počítače a konzole. Díky tomu bude zajištěna podpora cross-play.

Phasmophobia je kooperativní psychologický horor, který z vás udělá lovce duchů. V týmu až čtyř hráčů prozkoumáte různé lokace, abyste objasnili paranormální aktivity a identifikovali typ ducha, který je způsobuje. Vývojáři postupně vytvořili 24 různých duchů, každý z nich je jedinečný a vyžaduje specifický přístup.

Pokud si budete chtít titul koupit, jeho cena vzroste na 20 eur. Uvedení v Game Passu a jiném předplatném v současné době v plánu není. Teď na Steamu stojí 11,59€.