Úvodní minuty události Gamescom Opening Night Live 2022 byly plné očekávání a rozhodně nezklamaly. Jednou z úvodních her se totiž stala Dune: Awakening, která si bere inspiraci od stejnojmenného románového díla. Tentokrát se ale můžeme těšit na otevřený svět plného písku, přežívání a MMO prvků.

V Dune: Awakening se budeme muset prodírat napříč nehostinným prostředím, naučit se správnou chůzi a všem nebezpečím se postavit čelem. Budování skrýší a průzkum světa bude alfou a omegou celé hry. Nesprávný postup nás totiž může stát cenné suroviny, nebo rychlou smrt v břiše pouštních červů. Samozřejmostí budou sociální interakce, které jsou klíčové pro přežití i mezi ostatními hráči.

Kdo vládne kořením, ten vládne Arrakisu, proto bude cílem ulovit co nejvíce koření a chránit jeho úrodu před možnými nájezdníky. Tato surovina totiž dokáže zostřit smysly, a navíc možná získáme důležité schopnosti. Bojovat budeme na zemi, ve strojích a v neposlední řadě samozřejmě i s ornitoptéry na obloze.

Hra od Funcomu, tvůrců Conan Exiles, zatím nemá pevné datum vydání, ale už teď se můžete zaregistrovat do bety. Vyjít by měla na platformy PS5, Xbox Series X|S a PC.