Je tomu už 13 let, co vyšel legendární The Elder Scrolls: Skyrim. Během těchto let hráči, kteří hru hráli, objevili téměř vše, co hra nabízí. Všichni důvěrně známe zasněžené pahorky, dlouhou cestu se sedmi tisíci schody na High Hrotghar nebo i námi důvěrně prošlapané dlažební kostky ve Whiterunu. Zkrátka za tu dobu toho základní hra už nemá tolik, co nabídnout.

Zachránit situaci může kolosální fanouškovská modifikace Lordbound. Ta přináší novou lokaci větší než Solstheim z DLC Dragonborn se zbrusu novými dungeony, událostmi, aktivitami a obsahem na cca 60 hodin.

Mod by měl nabídnout více než 40 nových questů a novou hlavní linku, která by měla brát ohledy a reagovat na vaše rozhodnutí. Nový region Druadach budou obývat nová plně nadabovaná NPC a spousta nových zbraní, zbrojí a kouzel. To vše v jednom pohlcujícím balíčku.

Příběh se odehrává ve válkou zničeném údolí Druadach, ve kterém soupeří tři frakce: Tamrielské císařství, Orkové a jeden záhadný muž, který by rád odhalil tajemství o své rodině.

Mod by měl vyjít v březnu 2025, což je zajisté dříve než vydání The Elder Scrolls 6. Je opravdu pěkné vidět, že i po takové době je stále moderská komunita kolem Skyrimu aktivní a že stále vznikají takové projekty, které by se kvalitativně daly zařadit vedle plnohodnotných DLC. Pokud byste chtěli sledovat projekt průběžně, můžete se informovat na stránkách ModDB.