Až 9. 11. má vyjít jedna z nejočekávanějších her letošního roku. Přesto sociální sítě a diskuzní fóra o víkendu zaplavily obrázky a videa, jak lidé hrají God of War: Ragnarök. Někteří se dokonce neštítí a na internet umisťují velké spoilery z druhé části, které všem ostatním akorát zkazí zážitek. Některá videa na YouTube mají již miliony zhlédnutí.

K hráčům se God of War: Ragnarök dostalo předčasně z nespecifikovaných obchodů. Ty začaly hru prodávat 10 dnů před uvedením na trh. Ze situace pochopitelně nejsou nadšeni vývojáři. Cory Barlog, šéf vývoje God of War z roku 2018 a kreativní ředitel studia Sony Santa Monica, je rozčarován a zklamán. Současně se omluvil fanouškům, kteří se musejí do uvedení hry na trh vyhýbat spoilerům.

Barlog v tweetu narážel na Call of Duty: Modern Warfrare 2. U tohoto očekávaného titulu Activision na fyzický disk dal pouze instalační program. Matt Sophos, režisér příběhu God of War Ragnarök, zase doporučuje držet se dál od sociálních sítí, Redditu, YouTube a dalších, stejně tak blokovat hashtagy a lidi na Twitteru.

Vyjádřilo se také samotné studio. To prosí, aby ti, co už mají hru, byli ohleduplní k ostatním fanouškům a nešířili spoilery. „Děláme, co můžeme, abychom omezili odhalování neschválených záběrů a screenshotů, ale realita je taková, že nemůžeme zachytit všechno,“ přiznává tým.

God of War: Ragnarök vyjde 9. 11. tohoto roku s českými titulky na PlayStation 5 a PlayStation 4. Už tento čtvrtek, 3. 11., se můžete těšit na naši recenzi, která bude bez spoilerů. Mezitím se podívejte na naše první dojmy.