Hutné 42minutové gameplay video z Weird West představuje jednu z nejpodivnějších hratelných postav z tohoto surrealistického Divokého západu. Hra je popisována jako imerzní simulace s akcí, RPG prvky, zajímavými úkoly a průzkumem podivného westernového světa.

Ve Weird West bude pět odlišných hrdinů, jejichž příběhy se postupně protnou. Tím nejpodivnějším hrdinou je Pigman, jenž byl proklet a proměněn do žalostného stavu: obhroublé prasečí bestie připomínající zlobra. Zachoval si sice schopnost myslet a mluvit, ale ztratil paměť a většina komunit se mu vyhýbá, takže se musí skrývat nebo používat násilí, aby se mohl pohybovat v obvykle mírumilovných městech tohoto podivného západu.

Jak ve videu ukazují kreativní ředitel Raf Colantonio a hlavní systémový designér Gael Giraudeau, na vašich rozhodnutích bude záležet. Tato možnost nám byla prezentována skrz dokončení úkolu. Giraudeau měl odevzdat úkol ve městě, aby si zajistil jeho přízeň. Nechtěl se ale pouštět do bojů s hlídkou a zvažoval několik způsobů infiltrace. Nakonec se ale rozhodnul počkat a najít zadavatele úkolů později.

Celá hra se odehrává z ptačí perspektivy a pochlubí se rozsáhlými bojovými mechanismy. Ačkoli jsou přítomny střelné zbraně jako revolvery a brokovnice, postavy jako Pigman mohou útočit a srážet nepřátele tupou silou. Ti, kteří dávají přednost plíživějšímu přístupu, mohou samozřejmě lézt prakticky na cokoli a pečlivě plánovat své pohyby.

Ve videu je k vidění i letmý pohled na mapu světa, i když její velká část je zahalena. Pravděpodobně se otevře později, až budete hrát za další hrdiny.

„Objevte temný fantasy příběh z Divokého západu, ve kterém se strážci zákona a pistolníci dělí o hranice s fantastickými bytostmi. Projděte si příběhy o původu skupiny netypických hrdinů, kteří se zapsali do legend svými rozhodnutími v nemilosrdné zemi. Každá cesta je jedinečná a přizpůsobená provedeným akcím: řada riskantních příběhů, kde záleží na všem a svět reaguje na vaše rozhodnutí. Založte skupinu nebo se vydejte sami do nadpozemských končin Podivného západu a vytvořte si vlastní legendu,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Weird West vyjde 31. 3. letošního roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra bude fungovat také na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Navíc bude ve stejný den dostupná v rámci předplatného Xbox Game Pass a PC Game Pass.