Po prvních gameplay záběrech z Marvel's Spider-Man 2 přicházejí na řadu další důležité informace. Už ve filmečku s Kravenem jsme mohli na tabletu vidět, že mapa bude větší. Tuhle domněnku teď potvrzují sami vývojáři ze studia Insomniac Games.

Mapa v Marvel's Spider-Man 2 je zhruba dvakrát větší než v původní hře z roku 2018. S Peterem Parkerem a Milesem Moralesem se podíváme také do newyorských obvodů Queens a Brooklyn, které mají jiné kouzlo než Manhattan. Jsou o něco menší, i když více obydlené.

Díky tomu mohli tvůrci připravit několik nečekaných situací. Kreativní ředitel Bryan Intihar v rozhovoru s Famitsu prozradil bitvu na řece, která rozděluje dvě města.

Kromě většího pískoviště k hraní nabídne Marvel's Spider-Man 2 také možnost kdykoliv přepínat mezi Peterem Parkerem a Milesem Moralesem. Samozřejmě ne v hlavních příběhových misích. Tam o přepínání budou rozhodovat vývojáři. V otevřeném světě ale bude možné volně přepínat, což bude rychlé a bez komplikací; díky výkonu PS5.

„Máme obsah určený pro Petera, máme obsah určený pro Milese a máme obsah, kde můžete hrát s oběma,“ prozradil Intihar v rozhovoru pro Eurogamer. Také byly potvrzeny celkem tři stromy dovedností – jeden pro Petera, jeden pro Milese a jeden mají společný. Dá se předpokládat, že u Petera budeme vyvíjet zejména jeho schopnosti spjaté se symbiontem, zatímco u Milese jsou to bioelektrické schopnosti.

Spousta Peterových a Milesových pohybů je o plynulosti, rychlosti, akrobacii, zatímco symbiont je o síle, moci a agresi. Dle kreativního ředitele se máme těšit na nové zakončující údery Petera, které jsou mnohem agresivnější a hraničí s brutalitou. Symbiont bude mít pochopitelně vliv také na příběh, kdy Peter bude agresivnější nejen na své nepřátele, ale také ke svým přátelům.

Teď je jen otázka, jak Peter získá symbionta, když by měl na začátku bojovat s Venomem... To zjistíme na podzim letošního roku, kdy Marvel's Spider-Man 2 vyjde na PlayStation 5.