Na včera ukázané první záběry z hraní Marvel's Spider-Man 2 se nejen u nás v komentářích snesla kritika. Nejčastěji hráči vyčítají, že letošní novinka vypadá velmi podobně jako starší díl, proto někteří nechápou, proč pokračování nevyjde na PS4.

YouTube kanál ElAnalistaDeBits na nic nečekal a porovnal Marvel's Spider-Man 2 s Marvel's Spider-Man Remastered. Tohle porovnání ukazuje zejména zvýšení celkové úrovně detailů a mnohá technická vylepšení v nadcházející hře.

Všímáme si enormně zlepšené vzdálenosti vykreslování objektů. Také budovy jsou detailnější, Peter Parker i Miles Morales se pohybují na svých pavučinách mnohem rychleji kolem budov. Tady autor vyzdvihuje detailní pavučiny.

Zdá se, že ve všech grafických aspektech je Spider-Man 2 lepší než remasterovaný předchůdce. Mimo jiné se i voda při kontaktu s hlavními hrdiny chová realističtěji, i když stále to není úplně ono. Pravděpodobně v Insomniac Games zahrnuli cyklus den/noc, ale na potvrzení si budeme muset ještě počkat.

Z těchto důvodů ElAnalistaDeBits nesouhlasí s tím, že by tohle zvládla PlayStation 4. Jediným problémem se zdají být některé objekty, které „blbnou“ (například stromy), nejde ale o nic katastrofálního.

Ve filmovém traileru, kde je Kraven the Hunter, si můžeme všimnout, že mapa bude větší. Tablet zobrazující Manhattan ukazuje i jeho pravou stranu s Brooklynem, zatímco první scéna dle všeho začíná v Queens. Je tak dost možné, že konečně budeme moci přejít mosty a podívat se na druhou stranu.

Marvel's Spider-Man 2 je v plánu na podzim letošního roku pro PS5. Studio Insomniac Games slibuje, že brzy se s námi podělí o další informace, včetně data vydání, předobjednávek a možnostech přístupnosti hry.