Bezplatná PvPvE survival střílečka Scavengers neopustí předběžný přístup. Společnost Improbable Worlds Limited oznámila konec. Servery budou vypnuty 16. 12. letošního roku. Důvodem je „úbytek hráčů“.

„Nějakou dobu jsme byli potichu, za což se vám chceme v první řadě omluvit,“ začíná příspěvek oznamující vypnutí hry. „Máme pro Scavengers aktualizaci, kterou však sdílíme s těžkým srdcem. Učinili jsme těžké rozhodnutí hru 16. prosince 2022 vypnout. V posledních několika měsících došlo k poklesu hráčské základny, a přestože jsme zkoumali mnoho možností, jak oživit populaci serverů, dokud je hra v předběžném přístupu, bylo jasné, že pokračovat ve vývoji a živém provozu je neudržitelné.“

„Nějakou dobu“ je ve skutečnosti od března 2022, kdy vyšla poslední aktualizace hry. Vypadá to, že její konec byl v plánu. Na začátku letošního roku totiž Improbable Worlds Limited prodala tým stojící za Scavengers firmě Behaviour Interactive, která vytvořila Dead by Daylight. V Improbable Worlds Limited se chtěli soustředit na metaverzi a Scavengers dle všeho nezapadali do jejich plánu.

Scavengers se v předběžném přístupu objevili na jaře loňského roku. Steam za duben tohoto roku uvádí v průměru 108 souběžně hrajících hráčů, zatímco v říjnu už to bylo jen 34 hráčů. Na Steamu už ji nelze stáhnout, zatímco na Epic Games Store se zdá, že je nadále k dispozici.