Společnost Nvidia se u příležitosti veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem pochlubila počtem her využívající RTX a přinesla nové ukázky z akčních RPG titulů Avowed a Dragon Age: The Veilguard, které mají vyniknout na počítačích.

Avowed od Obsidianu v traileru ukazuje ray tracing na grafických kartách Nvidia RTX. Video vyzdvihuje přirozenější nasvícení díky technologii Lumen v Unreal Enginu 5 a ray tracingové odrazy s RTX. Vidíme i srovnání. Nvidia potvrzuje také podporu DLSS 3.

Dragon Age: The Veilguard od BioWare potvrzuje podporuje Nvidia DLSS 3 a RTX. Nový trailer ukazuje, co dokáže fantasy akční RPG na pořádném počítači. Jen je zapotřebí 100 GB volného místa na pevném disku.

Dragon Age: The Veilguard vyjde 31. 10. 2024 na PS5, Xbox Series X/S a PC. To na Avowed si počkáme do 18. 2. 2025, dostupný bude ve verzích pro PC a Xbox Series X/S. Plus najdete ho v předplatném Game Pass.

600 HER S PODPOROU RTX

V prosinci Nvidia oslavila více než 500 her a aplikací s podporou RTX, nyní tato hranice překračuje číslo 600. Znamená to, že využívání technologií Nvidia DLSS, Nvidia Reflex a pokročilého ray tracingu roste na popularitě. Dnes by v rámci veletrhu Gamescom 2024 oznámeno 20 nových titulů s těmito technologiemi.

To ovšem není zdaleka vše. Hra Mecha BREAK jako první využije technologie Nvidia ACE pro "digitální lidi". Mezi novinky také patří rozšíření knihovny GeForce NOW o další AAA tituly podporující technologie RTX. Startuje také akční balíček GeForce RTX řady 40 se Star Wars Outlaws a vycházejí nové ovladače GeForce Game Ready optimalizované pro Black Myth: Wukong a Star Wars Outlaws.

20 NOVÝCH HER S RTX A DLSS

Dnes se hráči konečně mohou vydat na napínavou cestu čínskou mytologií ve hře Black Myth: Wukong. Akční RPG pohází z dílny Game Science a nabízí plný ray tracing i NVIDIA DLSS 3. Majitelé GeForce RTX řady 40 a členové GeForce NOW Ultimate se mohou těšit na maximální nastavení grafických detailů.

Ve spolupráci se společnostmi Ubisoft, Massive Entertainment a Lucasfilm Games je připraven nový akční balíček, díky kterému do 19. září bude možné k vybraným GPU GeForce RTX řady 40 získat digitální kopii Star Wars Outlaws zdarma.

Očekávaný titul z populárního univerza disponuje řadou RTX technologií, od DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction až po RTX Dynamic Illumination a NVIDIA Reflex. Hráči tak získají více snímků, nižší latenci i realističtější grafiku. Star Wars Outlaws bude možné hrát i v cloudu prostřednictvím GeForce NOW.

Další novinky s RTX: Dune: Awakening přinese DLSS 3 a Reflex. Na PC se také chystá i Final Fantasy XVI a kromě DLSS 3 a Reflexu v něm bude možné využít také DLAA. Před vydáním plné verze 17. září je možné si vše pohodlně vyzkoušet v demoverzi ať už na vlastním hardware nebo na GeForce NOW.

A na DLSS 3 s Reflexem se můžete těšit i v dalších hrách:

  • Arena Breakout: Infinite
  • Black State
  • Concord
  • FragPunk
  • Marvel Rivals
  • Killing Floor 3
  • Mecha BREAK 
  • Avowed
  • Eternal Strands 
  • Greedfall II: The Dying World
  • Orcs Must Die! Deathtrap
  • Retrieval 
  • Unawake
  • SPINE
  • Once Human 
  • Wuthering Waves 
  • Test Drive Unlimited Solar Crown
  • Empire of the Ants
  • Kingmakers

Nejnovější Game Ready ovladače přinášejí optimalizace pro Black Myth Wukong, Star Wars Outlaws, Final Fantasy XVI, Concord a Warhammer 40,000: Space Marine 2. Lze si je stáhnout několika způsoby: NVIDIA app beta, GeForce Experience nebo na GeForce.com.

NVIDIA ACE OTEVÍRÁ NOVÉ MOŽNOSTI A NAJDEME JEJ V PRVNÍ HŘE 

Nvidia ACE je revoluční sada technologií pomáhající oživit "digitální lidi". Svůj debut si odbyla v technologickém demu Ramen Shop na Computexu 2023 a od té doby prošla rychlým vývojem.

Na Gamescomu bylo představeno první využití malého jazykového modelu pro "digitální lidi" v Mecha BREAK, nové multiplayerové hře vyvinuté společností Amazing Seasun Games, dceřiné společnosti Kingsoft Corporation. Postavy díky tomu ožijí a poskytnou dynamičtější a imerzivnější herní zážitek na PC nabízejících akceleraci AI pomocí GeForce RTX. Podívejte se na první ukázku první ukázku modelu NVIDIA Nemotron-4 4B Instruct NIM běžícího lokálně na zařízení.

A to je teprve začátek, protože stále více vývojářů začleňuje technologie Nvidia ACE do svých her a aplikací. Globální herní vydavatel a vývojář Perfect World Games rozšiřuje svou ukázku technologie Nvidia ACE s názvem Legends. Nabídne digitálním postavám novou možnost zraku poháněného AI. V rámci demoverze dokáže postava Yun Ni vidět hráče a identifikovat osoby a objekty v reálném světě pomocí kamery a technologie ChatGPT-4o, což přidává do herního zážitku vrstvu rozšířené reality. 

Spolupráce se společností MediaTek přináší technologii displeje G-SYNC více hráčům

Společnost NVIDIA ve spolupráci s MediaTekem připravila integraci kompletní sady technologií G-SYNC do nejoblíbenějších scalerů pro monitory. Tím odpadá potřeba samostatného modulu G-SYNC, což zefektivňuje výrobní proces a snižuje náklady. Vrcholem této spolupráce je uvedení G-SYNC Pulsar. Nová technologie nabízí 4× vyšší efektivní čistotu pohybu a plynulé hraní s proměnlivou obnovovací frekvencí (VRR) bez tearingu obrazu. Mezi nově oznámené monitory patří ASUS ROG Swift 360Hz PG27AQNR, Acer Predator XB273U F5 a AOC AGON PRO AG276QSG2. Nabídnou rozlišení 2560 × 1440, 360Hz obnovovací frekvenci a podporou HDR. Jejich uvedení na trh se očekává během letošního roku.

HALF-LIFE 2 RTX V NOVÉM TRAILERU PŘEDSTAVUJE REMASTEROVANÝ NOVA PROSPEKT

Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project (oficiální web) od Orbifold Studios je komunitní remaster herní klasiky od Valve. Studio se nyní může pochlubit více než 100 přispívajícími tvůrci a dnes představuje remaster jedné z nejikoničtějších úrovní hry: Nova Prospekt.

Projekt vzniká v nástroji NVIDIA RTX Remix, který umožňuje do hry přidat PBR materiály, přidávat další geometrické detaily prostřednictvím editoru Valve Hammer a využít technologie Nvidia, včetně plného ray tracingu, DLSS 3.5 s Ray Reconstruction, Reflexu a RTX IO.

GEFORCE NOW: PŘES 2000 TITULŮ VČETNĚ NOVINEK A AUTOMATICKÉ PŘIHLÁŠENÍ NA XBOX PROFIL

Cloudová služba na streamování her podporuje hned o vydání Black Myth: Wukong i zmíněnou demoverzi Final Fantasy XVI pro PC a vedle toho dnes oznamuje také možnost automatického přihlašování k Xbox profilu.

K dispozici bude od tohoto čtvrtka, 22. srpna. Členové budou muset se službou propojit svůj profil Xbox pouze jedinkrát a mohou si nerušeně užívat své oblíbené hry včetně 140 titulů PC Game Pass. Tato funkce se připojuje k již dostupné funkci synchronizace herní knihovny s Xbox profilem.