Troufáme si říct, že modderská komunita věnující se sérii Fallout patří mezi ty aktivnější a početnější, díky čemuž se relativně často objevují překvapivě rozsáhlé a propracované fanouškovské projekty. Patří mezi ně i Fallout: Nuevo Mexico, chystaný mod pro populární Fallout: New Vegas, který nám byl nedávno představen formou působivého a obsáhlého traileru.

Nuevo Mexico je v principu totální konverze New Vegas, která slibuje zcela nový zážitek ze série Fallout, zasazený do roku 2285. Těšit se můžeme na nové lokace, státy, úkoly, aktivity, frakce i společníky, stejně jako na překopaný systém společníků nebo nutnost činit obtížné volby. Tvůrci navíc tvrdí, že se při vývoji inspirují klasickými díly ze série Fallout, tedy prvním a druhým dílem z let 1997 a 1998.

Další lákadla modu autoři odhalí časem. Bohužel zatím nevíme, kdy si Fallout: Nuevo Mexico budeme moci zahrát, dokončení takto rozsáhlých projektů však většinou trvá celé roky, takže pokud vás Fallout z Nového Mexika zaujal, raději se vyzbrojte pořádnou dávkou trpělivosti. Jako obvykle nás alespoň může těšit vědomí, že společnost Bethesda, která vlastní práva na značku Fallout, je odjakživa k modderům velmi vstřícná, takže pro tuto chvíli není důvod se bát, že by vydavatel další vývoj modu z jakéhokoliv důvodu zatrhnul.