Pokračování taktické tahové strategie/RPG má stanovené datum vydání. Do válčení v King’s Bounty 2 se zájemci budou moci pustit od 24. 8. letošního roku na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintendu Switch.

To je o něco později, než si všichni mysleli. Odklad vysvětlit generální ředitel studia 1C Entertainment. Podle Nikolaje Barysznikowa se společnost rozhodla dát vývojovému týmu více času, aby hráčům přinesl nejlepší možný zážitek při hraní King’s Bounty.

King’s Bounty 2 je po stránce obsahu hotové a plně hratelné. Čas navíc je využit pro dokončení testování, vyladění a doladění hry. V dalších měsících se bude ještě vyvažovat obsah.

King’s Bounty 2 přichází s novým pohledem na ceněnou fantasy sérii, a ještě víc rozšiřuje možnosti taktických tahových bitev, aby hráčům poskytla ještě silnější RPG zážitky, které dávají váhu každému jejich rozhodnutí, ať už jde o tažení do boje proti nemrtvým hrůzám nebo budování vztahů s místními obyvateli. Vychutnat si máte bohatý svět, který v sobě mísí prvky reality i fantazie a nabízí podmanivé příběhy, nezapomenutelné postavy i spoustu morálních dilemat.

Vžijte se do role jednoho ze tří hrdinů – z nichž každý má svůj unikátní příběh – a vydejte se detailně zpracovanou a obsahem napěchovanou krajinou na nelineární dobrodružství v otevřeném světě. Během dvou rozdílných fází se vydáte napříč říší a z pohledu třetí osoby budete podstupovat úkoly, zkoumat divočinu a seznamovat se s lidmi, které na svých toulkách potkáte. Dojde-li však ke konfliktu, změní se zobrazení do taktického tahového boje. V ten okamžik se musíte promyšleným využitím svých jednotek probojovat k vítězství.

Přečtěte si také: Detailněji se nám představuje tahový RPG titul King's Bounty 2

V rozlehlé říši Antara povstalo hrůzné nebezpečí. Její nejzazší hranice zaplavila sněť, která ničí půdu i všechny, kdo ji obývají. Uprchlíci z postižených regionů přicházejí do království Nostria, kde kvůli tomu začíná docházet jídlo i další prostředky. Kdysi živé bytosti, dnes snětí znetvořená stvoření bloudí krajinou a ve svých stopách zanechávají jen chaos a zkázu. O přežití bojuje i samotná krajina, což vašim rozhodnutím dává ještě větší váhu. Jaká bude budoucnost Antary podle vás?