Nové dobrodružství, noví nepřátelé, nové výzvy a nové vozidlo, s kterým se dostanete do oblak. To vše a mnohem více vás čeká v The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Už 12. 5. 2023 exkluzivně pro Nintendo Switch.

Tak je to tady. Konečně plnohodnotný trailer na The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Nintendo ho zveřejnilo během nového Directu, má přes dvě minuty a ukazuje nové dobrodružství, nové nepřátele, nové výzvy a vozidla, s kterým se dostanete do oblak.

Ve videu slyšíme tajemný hlas, jenž vyzývá své přisluhovače, aby zničili svět. Později Zelda varuje Linka, že se bude muset postavit nové hrozbě, kterou představuje podivný zombie démon.

Link má k dispozici svého věrného koně, nadále dokáže plachtit a nově se může spolehnout na vozítko a vznášedlo, které si vyrobí z dílů, které cestou posbírá. Dokáže také létat v balónu a v boji využívá nové zbraně, včetně sledovacích šípů a něčeho, co vypadá jako dělo.

„V The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom na vás čeká epické dobrodružství napříč zemí a oblohou Hyrule. V pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild si sami určíte cestu rozlehlou krajinou Hyrule a tajemnými ostrovy, které se vznášení na rozlehlém nebi nad ní,“ uvádí tisková zpráva.

„Dokážete využít sílu Linkových nových schopností a postavit se zlovolným silám, které ohrožují království?“ ptá se Nintendo.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom vyjde 12. 5. 2023 exkluzivně na Nintendo Switch. Současně půjde o první hru od Nintenda, jež se bude prodávat za 70 dolarů. Japonská společnost po vzoru Sony, Microsoftu a dalších vydavatelů zdražuje o 10 dolarů. Zatím pouze u tohoto titulu.

Pro fanoušky je tady sběratelská edice za 130 dolarů. Obsahuje fyzickou verzi hry, artbook, steelbook, ocelový plakát Iconart a sadu čtyř odznaků.