Pokud ve WRC Generations budete hledat velkou výzvu, tak ji najdete v novém režimu Leagues, který je rozdělen pro jednotlivce a týmy. Umístit se můžete v obou kategoriích současně. V sólové verzi je pořadí hráče určeno body získanými individuálně, zatímco součet bodů získaných jednotlivými hráči určuje umístění jejich týmu.

Každý liga je rozdělena do tří úrovní. Každá úroveň je pak rozdělena do skupin hráčů nebo týmů, ve kterých se soutěží podle přímého měřítka. Skupiny mohou obsahovat až 30 sólových hráčů a 8 týmů.

Sezóna je potom rozdělena do týdnů, včetně kvalifikační fáze (jeden týden) a deseti týdnů soutěžení v denních a týdenních událostech. Po skončení sezóny jsou tři nejlepší týmy a hráči na světě zapsáni do ligové síně slávy.

Denní události jsou jednoduché rallye se specifickými podmínkami (speciál, auto, počasí), které se denně obnovují a na konci dne se přidávají do klasifikace skupiny. Týdenní události mají podobu kompletní rallye, kterou lze absolvovat v několika herních sezeních a která se obnovuje každý týden. Hráči si mohou vybrat vůz v rámci určité kategorie. Poškození, opravy a výběr pneumatik se řeší v servisu. Získané body se na konci každého týdne přičítají do hodnocení skupiny.

Kvalifikační fáze jsou události, které se objevují na začátku každé sezóny a používají stejný formát jako týdenní události. Získané výsledky mají podobu celkového žebříčku, který určuje startovní pozici každého hráče pro danou sezónu.

Od 31. 10. se hráči mohou začít seznamovat se systémem. První sezóna bude zahájena 28. 11. 2022. Režim Leagues bude fungovat multiplatformě (s výjimkou Switche, který bude fungovat samostatně). Ligy jsou rozděleny na:

  • Legend / Legenda (nejvyšší liga)
  • Champion / Šampion
  • Professional / Profesionál
  • Rookie / Nováček
  • Junior
  • Beginner / Začátečník (nezařazení hráči nebo hráči přeřazení z Junior 3)

WRC Generations vyjde 3. 11. tohoto roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X. Na Nintendo Switch se hra dostane 1. 12. Jde o poslední díl WRC od společností KT Racing a Nacon. Od příštího roku licence přechází pod Codemasters, respektive Electronic Arts. KT Racing hodlají v rallye závodech pokračovat.