S předělávkou Red Dead Redemption to vypadá stále nadějněji. Existenci remasteru prvního dílu westernového eposu od Rockstaru nově potvrzuje Colin Moriarty. Bývalý redaktor IGN během podcastu Sacred Symbols prozradil, že viděl důkazy o vzniku hry.

Někdo ho měl kontaktovat a ukázat mu něco, co svědčí o tom, že se Red Dead Redemption Remaster chystá. Dle novináře je možné oznámení už v srpnu. S ohledem na nedávné nové ratingové hodnocení Red Dead Redemption v Jižní Koreji to není zase nic tak překvapivého.

Připomeňme, že Moriarty dříve zpochybnil informace o zrušení tohoto remasteru. Ty se internetem nesly v minulém roce, Rockstar měl dle nich směřovat veškerou pozornost na ambiciózní nové Grand Theft Auto. Moriarty tvrdil, že tomu tak není, prý jen vývojáři potřebují více času.

První zvěsti o remasteru Red Dead Redemption se objevily už v roce 2016, kdy měla hra vznikat pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Tak uvidíme, zda se klasiky, jež vyšla původně v roce 2010 na PS3 a Xbox 360, dočkáme na současných platformách. Pokud ano, doufejme v lepší stav než u trilogie GTA.