Red Dead Redemption 2 je opěvováno za neuvěřitelné detaily, pěkně zpracovaný westernový svět a příběh. Je až s podivem, že Rockstar nevydal vylepšenou verzi pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, když ji vydal u Grand Theft Auto 5. Známé studio nezlomilo ani více než 50 milionů prodaných kusů u Red Dead Redemption 2. Přesto se možná něco chystá.

Fanoušci si už dlouho přejí remaster/remake Red Dead Redemption, aby si mohli původní příběh zahrát na moderních platformách v lepších detailech. Přání se jim možná splní. Příchod nové verze naznačuje nové ratingové hodnocení v Jižní Koreji. To znovu hodnotilo Red Dead Redemption, i když zápisy pro původní PlayStation 3 a Xbox 360 verze jsou stále dostupné, stejně tak pro Undead Nightmare Collection (PlayStation 3, Xbox 360) a GOTY Edition (PlayStation 3, Xbox 360).

Nové hodnocení je evidováno pod CC-NV-230615-001. NV se v Koreji vztahuje pro konzole, zatímco NP pro hry na PC. Ačkoli konzolové hodnocení nevylučuje existenci PC verze a naopak, takže je možné vydání na všechny hlavní platformy, což by jistě hráče potěšilo.

Příchodu remasteru (remake od Rockstaru osobně neočekávám) nahrávají spekulace staré i několik let. Ty zmiňovaly, že v Rockstaru chystají remaster pro PlayStation 5, Xbox Series X|S a PC. I když v loňském roce se tvrdilo, že Rockstar povolal všechny na vývoj GTA 6 a ostatní projekty šly stranou. Zrušen měl být údajně i remaster GTA 4. Pokud k nějaké nové verzi dojde, doufejme, že si vývojáři dají záležet a nedostaneme další zpackanou hru. Stačila trilogie GTA...