Absenci Halo Infinite při uvedení nové generace Xboxu na trh může vynahradit akce Bright Memory, která uchvátila mnoho hráčů svou dynamikou i kvalitou. A to i navzdory kratšímu příběhu, který je k dostání na Steamu od 25. 3. letošního roku.

Každopádně, Bright Memory bude připraveno a vyjde 10. 11. tohoto roku pro Xbox Series X a Xbox Series S, aby si hráči mohli vyzkoušet budoucnost a připravit se na příchod Bright Memory: Infinite. Původní hra je totiž jenom úvodem pro Infinite, které má FYQD-Studio v plánu na příští rok. Už letos ale budete moci obdivovat propracovanou grafiku s využitím nejmodernějších technologií, včetně ray-tracingu.

Přečtěte si také: Futuristická akce Bright Memory Infinite vypadá hodně dobře

Jak odhaluje ukázka, ani v Bright Memory nebude chybět celá řada střelných zbraní a meče jako Kanshou a Bakuya. S tím vším bude mladá Shelia čelit teroristické skupině, která pronikla do laboratoří SSRO s cílem získat látku schopnou vzkřísit mrtvé. Shelia je pronásleduje, ale omylem aktivuje systém teleportace, který ji přenese na tajemné a nebezpečné místo.

Druhá zpráva je také zajímavá. PlayStation totiž přichází o další exkluzivitu. Horor Quantum Error byl původně plánován pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Vývojáři ze studia TeamKill Media se snažili hru připravit na vydání nové generace konzole od Sony, ale raději si dopřejí čas a s hrou se pochlubí až v roce 2021.

To by bylo ještě v pořádku. Ovšem nyní jsme se dozvěděli, že vesmírná hororová first-person střílečka se dostane i na Xbox. Tvůrci zatím nespecifikovali, o jaké modely půjde, ale lze očekávat Xbox Series X, Series S i Xbox One. I když trailer potvrzuje zatím pouze Series X. Sami vývojáři na Twitteru prozradili, že se na ně po Gamescomu obrátili fanoušci s prosbou, aby Quantum Error vytvořili i pro Xbox nové generace. Mají tak radost, že se jejich titul dostane k dalším hráčům.

Přečtěte si také: Hororová střílečka Quantum Error ukazuje svou atmosféru

V Quantum Error budete hrát za hasiče Jacoba Thomase ze San Francisca. Jacob je jednoho dne poslán k neštěstí v laboratoři. Jeho úkolem je uhasit podivný požár a zejména zachránit lidi. Něco se ale stane a Jacob musí bojovat o svůj život s tajemnými nepřáteli.