V pátek Sony uvedla termín spuštění nové verze PlayStation Plus a potěšila české a slovenské hráče oznámením, že i u nás bude dostupné hraní přes cloud. Dosud jsme ale nevěděli, jak přesně budou probíhat přechody mezi jednotlivými cenovými úrovněmi.

Nyní Sony v e-mailech pro své uživatele alespoň uvedla, že předplatitelé mohou kdykoli snadno přejít na vyšší tarif služby. Pokud tak učiníte, budete muset doplatit rozdíl mezi oběma tarify, který bude rovněž upraven podle toho, kolik času zbývá do konce předplatného.

Otázkou stále je, zda bude možné přejít z vyšší sazby na nižší. To se snad brzy dozvíme, stejně tak to, jak přechody budou přesně probíhat. Plus by některé uživatele jistě zajímalo, jak to bude s fyzickými kartičkami předplatného.

Ještě jsme se dozvěděli jednu věc. Prezident a generální ředitel Sony moc nepotěšil. Hry z PS3 budou na PS5 a PS4 dostupné pouze prostřednictvím streamování v cloudu. Potvrzují se tak dřívější obavy pramenící z odlišné architektury konzole PlayStation 3.

Nové PS Plus bude v Evropě spuštěno 22. 6. letošního roku. Více zde.