Tenhle víkend je výživný na úniky. Po multiplayerové střílečce Project Q od Ubisoftu přichází něco pro příznivce arkádových závodů. Na internetu se objevila mapa, první obrázek a několik sekund gameplay záběrů z nového dílu Need for Speed.

Podle dřívějších spekulací bude NFS zasazeno do města Lake Shore City, což má být fiktivní verze amerického Chicaga. Na uniklé mapě vidíme, že svět je rozdělen na 6 okresů a má podobnou hustotu silnic jako NFS: Heat. Také naznačuje přítomnost různých skokánků, rychlostních kamer a dalších možností, jak získat kredity. Vidíme také 9 úkrytů, mezi nimiž bude pravděpodobně možné se rychle přesouvat.

Uniklý screenshot potvrzuje inspiraci Chicagem. Vývojáři údajně chtějí, aby město působilo jako skutečné Chicago, což odpovídá dnešnímu obrázku s mrakodrapy.

Třetím únikem jsou sedmisekundové gameplay záběry, bez dříve spekulovaných kreslených prvků. NFS má mít prý realistickou grafiku, která bude místy překryta kreslenými prvky. Ty mají být mimo jiné použity pro plameny z výfuků. Na tohle potvrzení si ale musíme ještě počkat. Místo toho vidíme uživatelské rozhraní, kde nechybí otáčkoměr v pravém doplní rohu, nitro, počet kreditů a mini-mapa. Zajímavý je ukazatel životnosti, což naznačuje, že bude možné automobil úplně zničit.

Need for Speed připravuje Criterion Games, autoři Burnout Paradise. Neoficiálně má hra vyjít pouze na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S koncem letošního roku. Oficiálně do konce března 2023.