Návrat ke kořenům se vyplatil a nostalgie funguje. Fortnite má za sebou největší den v historii. Battle royale hitu se podařilo překonat dosavadní rekordy a start nové sezóny si nenechaly ujít miliony hráčů.

Za sobotu bylo hlášeno 44,7 milionu hráčů a 102 milionů odehraných hodin. Sezóna OG si rovněž připisuje rekord v prudkém nárůstu počtu hráčů, naměřeno bylo 4,9 milionu souběžně hrajících hráčů, což je dvojnásobek obvyklých čísel. Později se měla čísla vyšplhat na 6 172 463 hráčů. Epic dokonce varoval, že se mohou tvořit krátké fronty při připojení na servery.

V pátek 3. 11., kdy nová sezóna začala, mělo Fortnite hrát 38 % všech aktivních uživatelů na konzolích Xbox a 33 % všech aktivních uživatelů na PlayStationu. Průměrná délka hraní měla být 195 minut na Xboxu a 204 minut na PlayStationu.

Pokud vám to uniklo, tak závěrečná sezóna čtvrté kapitoly Fortnite vrací hru na začátek s původními mapami a vybavením. Konkrétně se vrátil obsah z páté sezóny první kapitoly s ikonickými místy a vybavením, včetně nákupních vozítek, ATK, útočné pušky či brokovnice. V následujících dnech dojde na další obsah.

Hráči si návrat k první kapitole pochvalují a těší se na další obsah. Zároveň vyhlížejí pátou kapitolu, která by měla přinést opět velké novinky.