Hello Games nadále opečovávají svou osm let starou hru No Man’s Sky. Pro vesmírné dobrodružství připravili obrovskou aktualizaci nazvanou Worlds Part 1. Je největší od updatu Origins z roku 2020 a přináší vylepšení i nové možnosti.

Vývojáři využili práci na svém novém titulu Light No Fire. Z tohoto ambiciózního projektu, který odhalili na konci loňského roku, přinášejí do No Man’s Sky nové technologie. Jedna z nich se postará o lepší flóru, faunu a hratelnost. Cílem je zpestřit zážitky a dosáhnout větší rozmanitosti a tím pestřejšího života na planetách.

S tím jdou ruku v ruce nové možnosti vody, jako je vytváření dynamických vln, které reagují na počasí, a zrcadlení hladiny. Díky tomu mají planety s oceánem působit zcela nově. Navíc lodě mohou přistát na vodě.

„Někdy udeří bouře a vlny se zvednou, mraky se shromáždí, máte atmosféru, vítr, všechny tyto technologie se spojí najednou a nic se tomu nevyrovná,“ řekl Sean Murray, šéf Hello Games, při představení dnešní aktualizace.

Vylepšeny byly další efekty počasí, jako je valící se mlha, déšť a sněhová vánice. Všimnout si můžete rovněž jisker vycházejících z lávy.

Na planetách můžete narazit ještě na nová stvoření. S těmi souvisí nová časově omezená expedice s komunitním bojem proti broukům jako z filmu Hvězdná pěchota, případně z kooperativní akce Helldivers 2. Tato expedice vás vezme na cestu po nových planetách a je odlišná od všech předešlých. Čekat na vás mají zajímavé věci jako odměny. Dokonce je k dispozici nový mech s těžkým brněním, disponuje i plamenometem místo jedné ruky. Ten se bude při zabíjení brouků jistě hodit.

Navíc je to první část aktualizace, takže v budoucnu nás toho čeká více. Nahoře trailer a tady dole detailnější pohled na update Worlds Part 1 od samotného Murraye.