Hello Games, nezávislý tým stojící především za survivalem No Man's Sky, svou zatím nejúspěšnější hru podporují už přibližně 10 let. Ale vůbec se nezastavují. Kromě toho, že se jejich vesmírná hra dočká podpory minimálně i příští rok, pracuje hrstka vývojářů, které studio tvoří dohromady, už pět let na úplně novém projektu.

A ten nám byl nyní konečně představen. Seznamte se s Light No Fire. Hrou, která nás z vesmíru táhne na planetu. Na otevřenou, procedurálně generovanou, multiplayerovou planetu. Vypadá to, že nás čeká skutečný otevřený SVĚT.

Light No Fire je hra o dobrodružství, budování, přežití a společném průzkumu. Odehrává se na fantasy planetě o velikosti Země a je hluboká jako RPG s volností survival sandboxu,“ hlásá oficiální popis.

Light No Fire láká na možnost se potkat s hráči po celé Zemi, vybudovat život a společně prozkoumávat a přežívat. Budeme moci vybudovat permanentní budovy, komunity a prozkoumat svět pro ostatní.

Samotná procedurálně generovaná planeta by měla být dynamická, různorodá a plná nejrůznějších biomů a nepřátel. Nejde však o realistický survival. Půjde především o fantasy svět, ve kterém budeme prozkoumávat starý svět plný zapomenutých příběhů a tajemství.

Na každou horu se dá vylézt a pod nimi se rozprostírají nekonečné výhledy, oceány a kontinenty, které možná nikdo jiný neviděl. Kdo vyleze na nejvyšší hory, kdo najde nejhlubší moře? Vydejte se na plavbu po rozlehlých oceánech a řekách, projíždějte na divokých zvířatech fantastickou krajinou, létejte na dracích nad neobjevenými krajinami.

Zní to opravdu skvěle, tak uvidíme, jak to dopadne. Budeme si ale muset počkat. Zatím nebyl oznámen ani rok vydání nebo platformy. Jistotou je PC přes Steam, protože tam už je dostupná stránka v obchodě.