Nintendo má za sebou důležitý den. Včera se společnost pochlubila prodeji, kdy Switch překonal PlayStation 4 a Game Boy. Stal se tak třetí nejprodávanější konzolí všech dob. Firma také oznámila, že zvyšuje svým zaměstnancům v Japonsku základní platy o 10 %. Pravděpodobně to souvisí s přilákáním nových talentů.

Dnes nás čeká nový Nintendo Direct. Ve zhruba 40minutové prezentaci se máme těšit na více informací o titulech, jenž vyjdou na Nintendo Switch v první polovině letošního roku. Přenos začne ve 23:00 našeho času.

Pár hodin poté, co byl Nintendo Direct oznámen, tak došlo k aktualizaci ceny The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom na eShopu. V americkém digitálním obchodě Nintenda byla očekávaná hra naceněna na 69,99 dolarů a v kanadském potom na 89,99 dolarů. Jde o nárůst o 10 dolarů ve srovnání s jinými tituly od Nintenda pro Switch, které běžně stojí 59,99 dolarů.

Později byla cena z eShopu odstraněna. Nicméně, na situaci reagovaly i největší obchody (GameStop, Best Buy a Amazon), které přestaly přijímat předobjednávky. Nejde přitom pouze o novou Zeldu, ale také o Metroid Prime 4.

Fanoušci Switche se dle všeho musejí připravit na to, že i Nintendo zvyšuje cenu svých her, stejně jako to udělaly společnosti Sony, Microsoft, Take-Two Interactive, Electronic Arts nebo Ubisoft.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom má datum vydání stanoveno na 12. 5. 2023. Vzhledem k tomu se očekává její přítomnost na dnešním Directu. Nejspíš se ukáže i Metroid Prime 4.