Hráči už dlouho volají po větších změnách, které by jednotlivé díly NHL od EA Sports odlišily. Zdá se, že je vývojáři vyslyšeli. U letošního ročníku slibují zásadní změny. Vydavatel je popisuje jako kompletní přepracování herního zážitku. Výsledkem má být autentická akce na ledě plná tlaku, živelnosti a kontroly nad hrou.

„Zakuste intenzitu a únavu při hře pod velkým tlakem zásluhou systému vyčerpání, užijte si bezkonkurenční možnosti ovládání hráčů díky novým systémům Vizuální přihrávky a Úplná kontrola nad fintami a změňte ráz zápasu fyzikálně řízenými kontakty,“ uvádí tisková zpráva a blíže jednotlivé novinky představuje:

Systém vyčerpání: Kompletně přepracovaný herní zážitek z Chel, který odměňuje delší útočné akce a čas strávený v útočném pásmu, přidává novou dynamickou vrstvu autenticity a vzrušení.

Fyzikálně řízený kontakt: Přepracovaná fyzika a animace přinášejí revoluci ve fyzickém kontaktu a realistickém napadání tělem jako nikdy předtím. Nové fyzikální reakce založené na animacích vytvářejí velké momenty v jakémkoli okamžiku zápasu. Mimo jiné bude možné soupeře tvrdě atakovat, což ho může poslat přes mantinely nebo dokonce rozbít sklo nad ním.

Úplná kontrola nad fintami: Díky kompletní úpravě nastavení ovládání je používání efektních pohybů intuitivnější a přístupnější. Navíc jsme přidali novou možnost naznačení, přihrávky nebo kličky po libovolné fintě, což hráčům otevírá zcela novou úroveň kreativity a strategie.

Systém vizuálních přihrávek: Přemapování hlavních tlačítek a nové vizuální prvky nad příjemci/příjemkyněmi přihrávek zaručují přímější přihrávky a možnost přihrát kamkoli a kdykoli. Díky přihrávkám jedním dotykem dokážete rychle přesouvat puk po ledě a využívat velké příležitosti.

Další důležitou novinkou je vylepšená audiovizuální prezentace zápasů. Při hraní si máte více užívat každý moment na stadionu, ať už jsou to gólové oslavy, řev diváků nebo hlasy komentátorských stanovišť. Díky tomu si máte připadat jako na opravdovém hokejovém zápase, jako byste byli přímo na stadionu. To se budou hodit nové oslavy.

Z těchto všech důvodů bude na obálce NHL 24 obránce Colorada Avalanche Cale Makar. Na bližší informace o jednotlivých herních režimech si musíme počkat. Tisková zpráva samozřejmě uvádí vylepšení v Ultimate Team a více možností ve World of Chel, ale konkrétní informace chybí. Místo toho víme, že v Ultimate Team a World of Chel bude fungovat cross-play i napříč konzolemi v rámci generace; spolu si zahrají hráči PS5 a Xboxu Series X/S, stejně tak hráči PS4 a Xboxu One. Už si ale nezahrají hráči Xboxu Series X/S s hráči z PS4.

NHL 24 vyjde 6. 10. tohoto roku na PS5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One. Verze pro novou generaci konzolí budou stát 70 dolarů/eur. Pro old-gen budou o 10 dolarů/eur levnější.