Těšili jste se, že NHL v letošním roce přejde na nový engine, vyjde konečně na PC a bude dostupné i na nové generaci konzolí? Tak bohužel. Společnost Electronic Arts podle všeho nepovažuje svou hokejovou sérii za tak důležitou a u NHL 21 zůstává starý engine, nadále platí absence verze pro počítače a zajímavé je, že v letošním roce nebude hra vylepšena ani pro novou generaci konzolí. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X ale hru spustíte díky zpětné kompatibilitě.

ZAMĚŘENI NA SOUČASNOU GENERACI KONZOLÍ

V EA Sports se zaměřili na přidání nových prvků než na portování hry na novou generaci konzolí. „Přesto budete moct hrát NHL 21 i na platformách nové generace zásluhou zpětné kompatibility. V tuto chvíli se plně soustředíme na vydání NHL 21 pro Xbox One a PS4 a těšíme se na příležitosti, které systémy nové generace přinesou do budoucna,“ ujišťují tvůrci.

Přečtěte si také: Remake Mafie potvrzuje české dabéry a přináší detaily o rozšířeném příběhu

NHL 21 vyjde letos o trochu později, z obvyklého září se hra přesunula na říjen. „Tento rok byl plný mimořádných okolností, kvůli nimž jsme museli provést zásadní úpravy při vývoji, který bylo nutné dočasně koordinovat z našich domovů. Tento přechod byl velmi úspěšný a s potěšením vám můžeme říct, že hra je na dobré cestě tak, aby obsahovala všechny prvky a funkce z naší původní vize. Potřebujeme jen pár týdnů navíc na vyladění a odstranění chyb. Víme, že někteří z vás budou touto zprávou zklamáni, ale naším cílem u NHL 21 je nabídnout vám něco, co bude stát za to čekání,“ vysvětluje EA Sports odklad.

První gameplay záběry z NHL 21 uvidíme koncem srpna.

„Jako poděkování za trvalou podporu jsme přidali do obchodu doplňkové balíčky HUT a do vašeho inventáře tašky WOC. Otevřete je a užijte si jejich obsah. Jsme vděční za vaši oddanost a už se nemůžeme dočkat, až společně vyrazíme na led.“