Je nepsanou tradicí, že sportovní hry vycházejí v létě. Do vývoje letošních titulů ale zasáhl koronavirus, což u EA Sports zapříčinilo mírný odklad. Minulém NHL vyšlo 13. 9., NHL 21 se ale dočkáme až 16. 10. 2020 na konzolích PlayStation 4 a Xbox One. Předplatitelé EA Play (nový název pro EA Access) si budou moci zahrát od 9. 10.

Vývojáři NHL 21 nemluví o vylepšeních pro PS5 a Xbox Series X, místo toho tvrdí, že hra bude na nich hratelná díky zpětné kompatibilitě. Opět bohužel nedojde na PC verzi a hráči nemohou čekat ani velkou revoluci v samotné hratelnosti. Místo ní dojde na menší vylepšení.

Dnes se můžeme podívat na první trailer a dozvěděli jsme se také, že tváří NHL 21 je Alexandr Ovečkin. Profesionální ruský hokejista a kapitán týmu Washington Capitals byl poprvé na obalu u NHL 07 a jde o jednoho z nejlepších hráčů NHL. Vývojáři tvrdí, že Ovi je múzou pro letošní ročník a využívají jeho talent a osobnost jako hnací faktor pro zbytek hry.

Přečtěte si také: NHL 21 zůstává na stejném enginu a opět nebude na PC

„Je pro mě velkou ctí být podruhé v mé kariéře na obalu NHL. Jsem rád, že letos na obalu vypadám stejně dobře jako v roce 2006,“ prohlásil Ovečkin.

Hráči, kteří si zakoupili NHL 20, NHL 19 a NHL 18, získají bonus veterán - až 10 HUT balíčků do NHL 21.